Dat hangt ervan af. Een relatie kan je verrijken, maar een relatie kan ook slecht zijn voor je zelfvertrouwen of je persoonlijke ontwikkeling.

Goede relatie?

Zit je in een relatie die niet goed zit, dan zal je waarschijnlijk gelukkiger zijn zonder relatie. Op de lange duur kan je als single sterker zijn en meer zelfvertrouwen hebben dan als je in een slechte relatie zit. Dat maakt je gelukkiger dan het feit dat je een relatie hebt.
Zit je in een goede relatie, maar heb je het gevoel dat je er nog niet klaar voor bent, dan is het moeilijk te zeggen of je gelukkiger zal zijn alleen.

Kiezen

In een relatie blijven enkel om de ander niet te kwetsen, kan erg frustrerend worden. Soms moet je voor jezelf kiezen en op de lange duur is dat vaak ook voor de ander het beste. Maar je kan de ander ook erg gaan missen één keer dat jullie uit elkaar zijn. Enkel jijzelf kan die afweging maken. Soms heb je enkel wat meer ruimte nodig in de relatie en hoeven jullie niet uit elkaar te gaan.

Single

Heb je geen relatie, dan kan je even gelukkig zijn als in een relatie. Dat maak je zelf. Als je je erg gaat focussen op het feit dat je alleen bent, en elke dag gaat wachten op je nieuwe liefde, kan je erg treurig worden. Maar dat hoeft niet het geval te zijn.Vaak is het een kwestie van leren omgaan met het single-zijn