Rare beschrijvingen of foto’s kunnen op een nepprofiel wijzen. Wees kritisch, ook als het te mooi is om waar te zijn. 

Vage beschrijving

Een beschrijving die heel vaag of onvolledig is? Dat is verdacht. Wie echt iemand wil leren kennen, doet moeite om zich zo volledig en origineel mogelijk voor te stellen. 

Foute foto

Lijkt de man of vrouw op de foto op een fotomodel? Of staat er helemaal geen profielfoto? Dan is dat verdacht. Wil je echt contact met die persoon, vraag dan om meer foto’s. Bijvoorbeeld actiefoto’s waarop hij of zij is afgebeeld. 

Slecht geschreven

Ontvang je een berichtje van een date in heel slecht Nederlands? Veel kans dat het vertaald werd met Google translate en dat het dus helemaal nep is. 

Rare antwoorden

Krijg je rare antwoorden op je vragen, antwoorden die helemaal niet kloppen of vol tegenstrijdigheden zitten? Wees op je hoede. 

Vragen om geld

Wie jou om geld vraagt is duidelijk een oplichter. Ga daar nooit op in.

Te volmaakt

Maar ook als alles lijkt te kloppen als een bus, perfecte foto, perfecte omschrijving, blijf je best op je hoede. Je kan zijn of haar naam eens intikken in je browser en de zoekresultaten bekijken. Of je kan aansturen op een telefoongesprek om elkaar beter te leren kennen. Als je afgewimpeld wordt met vage excuses, dan klopt er iets niet.