Het is vaak zo dat vrouwen én mannen fantaseren over seks met iemand die ouder is. Bijvoorbeeld: meisjes die verliefd worden op hun (sport)leraar.

Mogelijke oorzaken

Meestal verdwijnt dit wel naarmate je ouder wordt. Vaak heeft het te maken met de onbereikbaarheid van deze oudere personen. Een leraar heeft meer 'gezag' dan jij door het feit dat hij voor de klas staat. Dit spreekt  tot de verbeelding en maakt hem ook onbereikbaarder waardoor hij sommige personen aantrekt.

Het kan ook te maken hebben met het feit dat je denkt dat deze oudere personen meer ervaring hebben met seks en ook zachter en begripvoller zullen zijn voor 'de jongere'. Daarom kijk je als jongere vaak sneller op naar een ouder persoon en heb je er ook snel bewondering voor. Als deze oudere persoon dan ook nog eens knap en sympathiek is, dan kan dit ook een jong persoon wat zeggen.

Bovendien vinden vrouwen dat mannen van hun eigen leeftijd zich nogal kinderachtig gedragen (veel lawaai maken, stoer doen,...), en dit in tegenstelling tot die ene persoon, die je eigenlijk alleen kent als leraar en waarvan je niet weet hoe hij buiten de schoolpoort is.

Smaak verandert

Maar dit is dus iets dat meestal met het ouder worden verdwijnt. Je voelt je dan meer aangetrokken tot iemand van je eigen leeftijd of iets ouder. Als je als volwassene toch blijft ‘vallen’ op oudere personen, dan hoeft dit op zich ook geen probleem te vormen.