Het nieuwe semester is aangebroken en dus ook hét moment bij uitstek om terug te beginnen ‘Tinderen’. Ik ben nog altijd niet overtuigd van wat ik daar precies zoek.

In het begin was ik lichtelijk naïef en dacht ik op Tinder de liefde van mijn leven te vinden. Helaas, m'n prins heb ik nog niet gevonden. Andere noemenswaardige personen daarentegen… 

Wie je allemaal tegenkomt op Tinder, je kunt het je niet voorstellen. Aangezien ik biseksueel ben, kom ik zowel mannen als vrouwen tegen en over beiden vallen boeken vol te schrijven. 

Af en toe kom je eens een jongen tegen die er wel tof uit ziet en geen al te vreemde foto’s heeft. Maar 90% van de keren, misschien zelf meer, zijn het halfnaakte spiegelselfies, broeken met duidelijk zichtbare bulten in, of zelfs gewoon een foto van hun jongeheer.
Vrouwen op Tinder zijn niet veel zediger dan mannen. Diep uitgesneden decolletés, half naakte bikinifoto’s en onduidelijke naaktfoto’s zijn op vele Tinderprofielen dan ook terug te vinden. 
Het grootste deel van deze mannen en vrouwen ‘swipe’ ik vriendelijk naar links. Heel af en toe kom ik er eentje tegen die me de moeite waard lijkt. Maar dan begint het gesprek. 

Sommigen vallen met de deur in huis en vragen direct of je met hen naar bed wil zonder eerst elkaar te leren kennen, anderen lijken eerst zeer geboeid om dan toch maar te zeggen dat ze eigenlijk enkel uit zijn op seks. 

En dan heb je nóg een groep, zij die zich afvragen wat ze zoeken op Tinder. In het begin zocht ik dus m'n prins op het witte paard. Gelukkig ben ik al wat minder naïef geworden. Wat zoek ik dan wel? Een seksbuddy? Een one-nightstand? Een goede babbel? 
Misschien ben ik gewoon op zoek naar wat zelfvertrouwen. 

Leonie, 21 jaar

Geschreven door Lies van der Wouden