Als je geïnteresseerd bent in iemand, dan wil je dat misschien ook duidelijk maken aan die persoon. Je hoopt dan dat de ander ook in jou geïnteresseerd zal zijn. Daarmee bezig zijn noemen we verleiden. Een ander woord voor verleiden is versieren.
Als de persoon toont dat er geen interesse is in jou, dring dan niet verder aan. 

Wat is het verschil tussen flirten en versieren?

Bij flirten toon je op verschillende manieren dat je iemand interessant of aantrekkelijk vindt. Maar je hebt niet de bedoeling om echt een liefdesrelatie te beginnen met die persoon. Door te flirten wil je nagaan of die andere persoon jou ook aantrekkelijk vindt.  

Bij versieren ga je wat verder en wil je wel iets meer van de ander. Je wil graag een afspraakje, een kus, misschien wel een liefdesrelatie.

Wat is playing hard to get?

‘Playing hard to get’ betekent ‘doen alsof je moeilijk te krijgen bent’.  Als iemand je probeert te versieren, doe je alsof je niet geïnteresseerd bent. Je wil zo aantrekkelijker overkomen. Of je wil zien wat die andere persoon allemaal voor jou wil doen.  

Dat betekent ook dat die andere persoon niet weet wat je werkelijk wil. Ben je wel geïnteresseerd of niet? Misschien denkt de ander dat je niet geïnteresseerd bent en stopt die met je te versieren. Misschien denkt de ander dat je wel geïnteresseerd bent, maar dat niet wil tonen. Die persoon zal dan verder aandringen en misschien over je grenzen gaan.

Verleiden op een manier die oké is

Verleiden is oké als je de ander respecteert.

Het is niet oké om iemand constant aan te spreken of dicht in de buurt te blijven als die persoon duidelijk maakt: ik ben niet geïnteresseerd. Je gaat daarbij over de grenzen van de ander.  

Je kan iemand tonen dat je geïnteresseerd bent, maar doe dat op een respectvolle manier. Iemand ongevraagd aanraken, naroepen, nafluiten of zomaar aanspreken op straat, is niet oké en het is verboden. Iemand naroepen, nafluiten of ongevraagd aanspreken noemt dat ook catcalling of straatintimidatie.