Er zijn heel wat leuke plekken en kanalen waarlangs je andere holebi-jongeren kan leren kennen.

Holebi-jongerengroep

Je kan een holebi-jongerengroep wat vergelijken met een doorsnee jeugdvereniging in je buurt: een groep jongens en meisjes die samen bowlen of op weekend gaan. Maar af en toe gaat het natuurlijk ook over hoe het is om holebi te zijn. In heel wat steden in ons land vind je zo'n groep. De meeste groepen zijn aangesloten bij Wel Jong Niet Hetero.

Wel Jong Niet Hetero

Is de grootste organisatie voor holebi-jongeren in ons land en fungeert sinds 2009 ook als een volwaardige nationale jeugdbeweging. Behalve de samenwerking met de lokale jongerengroepen, zijn er heel wat andere Wel Jong Niet Hetero-activiteiten. Zo biedt Wel Jong Niet Hetero aanvullend activiteiten aan op nationaal niveau, én zijn er speciale groepen per leeftijd. Bijvoorbeeld Min19, een specifieke groep voor jongeren onder 19 jaar. Wel Jong Niet Hetero heeft een uitgebreide website: www.weljongniethetero.be.

Çavaria

In Vlaanderen en Brussel vind je meer dan honderd holebi-initiatieven en holebigroepen. De meeste zijn aangesloten bij Çavaria. Een koor voor lesbische vrouwen, een zwemclub voor holebi's, een vereniging voor homo-pastoors... Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Çavaria heeft ook de telefoondienst Lumi waar je terecht kan met al je vragen. Je kan ook chatten of mailen.

Uitgaansleven

Je vindt in ons land heel wat holebi-uitgaansplaatsen, vooral in de grote steden. Vooral voor homo’s zijn er veel gespecialiseerde uitgaansgelegenheden in steden zoals Antwerpen en Brussel. Er bestaan fuiven voor holebi’s, discotheken, cafés, sauna’s…

Roze Huizen

De verenigingen aangesloten bij Çavaria vormen ontmoetingsplekken voor holebi’s en bevinden zich in verschillende steden. Holebigroepen organiseren activiteiten, tentoonstellingen of evenementen.

Internet

Heel wat holebi's ontmoeten elkaar ook op internet, op fora of in aparte chatboxen. Internet is eenvoudig en vrij anoniem. Je kan er discussiëren, fotosites bekijken, mensen leren kennen of afspraakjes maken. Je kan er in eerste instantie anoniem met anderen contact zoeken maar er kunnen ook ontmoetingen in real life uit voort komen.