Dirty talk is het uitspreken van erotische dingen om jezelf en de persoon waar je seks mee hebt op te winden.

Dirty talk en fantasie

Als je aan dirty talk wil beginnen dien je jezelf af te vragen wat jou opwindt en wat je fantasieën zijn én wat je lief opwindend vindt. Dirty talk heeft dus niet noodzakelijk met de realiteit te maken, net zoals bij fantasieën.

Je zegt dingen die je in het ‘normale leven’ niet zou willen zeggen. Dirty talk gaat dan ook vaak voorbij aan wat ‘lief’ is en soms zelfs aan het noodzakelijke respect dat je voor elkaar hebt. Net dat overschrijden van de grenzen van wat juist en correct is, maakt het opwindend.

Beginnen met dirty talk

Je begint met te beschrijven waar je zin in hebt, wat je lekker vindt bij seks, of wat je opwindend vindt aan het lichaam van je lief.

Het kan gaan over iets eerder onschuldig als ‘konijntje’ tot hardere dingen als ‘sletje’. Gebruik datgene wat jezelf opwindt. Probeer er wel achter te komen of je lief dirty talk ok vindt en let op dat je niet over zijn of haar grenzen gaat. 

Voorbeelden van dirty talk

  • ‘Liefje, ik heb zo’n zin in je’
  • ‘Je bent zo hard’
  • ‘Voel eens hoe nat ik nu ben’
  • 'Je maakt me zo geil, ik wil je nu voelen’
  • ‘Dat vind je lekker, he, daar wil je meer van’
  • ‘Ik ga je helemaal onderspuiten’
  • ‘Pervert, doe me klaarkomen’

Dirty talk en fases

Dirty talk doe je niet van de ene dag op de andere. Begin stap voor stap als je dit niet gewend bent: kreunen, geluidjes maken, de naam van de ander zeggen, woordjes en dan volledige zinnen. Blijf het onderscheid maken tussen fantasie en realiteit: je speelt soms een rol. De woorden die je gebruikt zijn dan ook voor in de slaapkamer en niet voor in het dagelijkse leven bedoeld.

Geef ook aan waar je grenzen liggen en wat je nog prettig vindt. Doe je dit voor de eerste keer, bereid je lief hier dan op voor en praat er met hem of haar over. Want als je plots iets zegt tijdens de seks waardoor je lief geschokt is, zal de seks voor geen van beiden nog leuk zijn. Dirty talk is sowieso geen verplichting, maar is ook niet abnormaal. Sommige mensen vinden het opwindend, anderen doen het gewoon niet.