Dirty talk is het uitspreken van erotische dingen om jezelf en de persoon waar je seks mee hebt op te winden.

Dirty talk: fantasie en opwindende gedachten

Als jullie aan dirty talk willen doen tijdens de seks, moeten jullie jezelf afvragen wat jullie opwindt en wat jullie fantasieën zijn. Want wat voor de ene misschien opwindend is, is dat niet noodzakelijk voor de andere. Of misschien raakt één van beiden net beledigd door wat er gezegd wordt.

Dirty talk heeft dus niet noodzakelijk met de realiteit te maken. Dat is net zoals bij fantasieën

Je zegt dingen die je in het ‘normale leven’ niet zou willen zeggen. Dirty talk heeft dus ook niet te maken met wat ‘lief’ is. Soms is het zelfs tegengesteld aan het noodzakelijke respect dat je voor elkaar hebt. Net door de grenzen van wat juist en correct is te overschrijden, maakt het opwindend voor sommigen. 

Beginnen met dirty talk

Je begint met te beschrijven waar je zin in hebt. Je zegt wat je lekker vindt bij seks, of wat je opwindend vindt aan het lichaam van je (seks)partner. 

Het kan gaan over iets eerder onschuldig als ‘konijntje’ tot hardere dingen als ‘sletje’. Gebruik datgene wat jullie opwindt. Maak wel afspraken over wat er kan en wat niet, zodat jullie niet over elkaars grenzen gaan.

Je kan ook vragen stellen aan je (seks)partner die deze dan moet beantwoorden. 

Voorbeelden van dirty talk 

  • ‘Liefje, ik heb zo’n zin in je’ 
  • ‘Je bent zo hard’ 
  • ‘Voel je hoe nat ik nu ben?’ 
  • “Ben je mijn sletje?” 
  • 'Je maakt me zo geil, ik wil je nu voelen’ 
  • ‘Dat vind je lekker, he, daar wil je meer van?’ 
  • ‘Ik ga je helemaal onderspuiten’ 
  • ‘Pervert, doe me klaarkomen’ 

Dirty talk en fases opbouwen 

Dirty talk doe je niet meteen. Begin stap voor stap als je dit niet gewend bent. Check bij elkaar.  
Het kan gaan van kreunen, geluidjes maken, de naam van de ander zeggen, over woorden uitspreken tot volledige zinnen. 

Blijf duidelijk maken (bijvoorbeeld na de seks) dat het om fantasie gaat. Dat je het niet meent. Je speelt soms een rol. De woorden die je gebruikt, gebruik je enkel in de slaapkamer. Dat is niet voor in het dagelijkse leven bedoeld. 

Geef ook aan waar je grenzen liggen en wat je nog prettig vindt. 
Doe je dit voor de eerste keer, praat er dan over met je je (seks)partner. Want als je plots iets zegt tijdens de seks dat je (seks)partner schokt, dan zal de seks voor geen van beiden nog leuk zijn.

Dirty talk is sowieso geen verplichting. Het is ook niet abnormaal. Sommige mensen vinden het opwindend, anderen doen het gewoon niet.