Wil je waxen of harsen niet enkel toepassen op bv. de benen, maar ook op de intieme zone, roep dan hulp in. Je laat dit best door een professional doen.

Harsen in 8 stappen

bikinilijn laten waxen
  1. Je laat je intieme zone best waxen door een schoonheidsspecialiste. Zeker in de omgeving van de schaamlippen is voorzichtigheid geboden. Kies een schoonheidsspecialiste of salon uit met ervaring.
  2. Zorg ervoor dat je schaamhaar niet te lang, maar ook niet te kort is. Te lang schaamhaar zal samenklitten in de wax. Op té kort schaamhaar daarentegen zal de wax niet blijven plakken. Een halve centimeter is perfect.
  3. Denk na over hoeveel haar je precies verwijderd wilt. Er zijn verschillende schaamhaarsnits. Het kan helpen om een bikinibroekje mee te nemen zodat je dit precies kan inschatten.
  4. De schoonheidsspecialiste zal meestal harde was gebruiken. Deze blijft enkel aan de haartjes plakken en niet aan de huid, wat minder pijnlijk is. Ook zal ze de onthaarde huid vlak na het ontharen met haar hand bedekken om de pijn te verzachten.
  5. Het waxen wordt uitgevoerd door warme was op het schaamhaar te smeren. Vervolgens wordt een “trekpapiertje” opgeplakt en al het haar er in één ruk afgetrokken. Focus op je ademhaling en probeer te ontspannen. Let op dat je door je neus inademt, even de lucht vasthoudt en dan door je mond uitademt.
  6. Vermijd na het waxen te strakke kleding op de huid. Ga tot 48u erna niet in de zon. Ook sauna of een te warm bad wordt afgeraden.
  7. Hoe meer je je laat waxen, hoe minder pijnlijk het wordt. De nieuwe haarwortels worden na verloop van tijd immers zwakker, waardoor ze gemakkelijker verwijderd kunnen worden.
  8. Indien je na een tijd weet hoe het moet, kun je eventueel zelf thuis aan de slag. Laat je in het schoonheidssalon adviseren in verband met producten.

Veelgestelde vragen

Welke soorten hars bestaan er?

Je hebt harde en vloeibare hars. Gemakkelijk zijn ook de reeds kant-en-klare strips.

Harde hars

Harde hars moet je eerst verwarmen en vervolgens met een spatel in een dun laagje op de huid aanbrengen. De hars wordt na enkele seconden weer hard en kan je verwijderen zonder ontharingsstrippen. Harde hars wordt voornamelijk gebruikt voor het ontharen van gevoelige delen zoals gezicht, oksels en bikinilijn. Harde hars hecht zich namelijk vooral aan de haren en niet aan de huid.

Vloeibare hars

Ook vloeibare hars wordt verwarmd en vervolgens met een roller of spatel zo dun mogelijk op de huid aangebracht, in de richting van de haargroei. Vloeibare hars blijft dun van samenstelling en wordt met behulp van ontharingsstrips verwijderd. Vloeibare hars is verkrijgbaar in potjes, blikken en cassettes. Vloeibare hars wordt vooral gebruikt voor het snel ontharen van grote oppervlaktes zoals benen, rug en borst.

Kant-en-klare harsstrips

Dit zijn ontharingsstrips van papier of plastic waar de - in olie oplosbare - hars al op is aangebracht. Door met de handen over de harsstrips te wrijven, worden de strips enigszins verwarmd voordat ze op de huid worden aangebracht. Harsstrips worden voornamelijk gebruikt voor het ontharen van het lichaam. Als de huid niet te gevoelig is en je hebt de harstechniek onder de knie, kan je harsstrips ook gebruiken voor het ontharen van gezicht en bv. bikinilijn.