In een gewone sauna is het doorgaans verboden om seks te hebben. Er bestaan specifieke sauna's waar het wel mag: in parenclubs of in een homosauna.

Mag je seks hebben in een sauna?

In gewone sauna's is het niet de bedoeling om seks te hebben. Het is ook ongepast om er met een erectie rond te lopen.

Sauna's in parenclubs

Er bestaan wel speciale sauna's binnen de sekshoreca waar je naartoe gaat omwille van de mogelijkheid tot seks. Zo zijn er horeca-sekszaken die zich richten naar koppels (parenclubs). Deze zaken moeten aan bepaalde voorwaarden en voorschriften voldoen.

Deze sauna's maken meestal deel uit van een groter complex met ook een bubbelbad, douches, stoombad bv. Er is de mogelijkheid om je af te zonderen in kleine kamers (meestal voorzien van matrassen).

Homosauna

Een homosauna is een plek waar je als man in een relaxte sfeer andere mannen kan ontmoeten. De meeste homosauna’s laten seksuele contacten toe en bieden condooms en glijmiddel aan.

Contacten leggen

De sfeer in een homosauna is vaak ontspannen. Dat maakt contacten leggen makkelijker. Je kan er gewoon een sauna nemen, maar wees niet verrast als iemand je probeert te benaderen. Zeg het als je daar geen zin in hebt.

Ontmoetingsplekken

In een sauna zijn er doorgaans verschillende ontmoetingsplekken: de zweetcabines, de douches, het zwembad. Er zijn meestal ook hokjes uitgerust met een matras waar je met iemand in kan verdwijnen. In het donkere stoombad gaat het er dikwijls heet aan toe.

Beschermde seks

In de meeste sauna’s kan je (gratis) condooms en glijmiddel krijgen aan de bar. Je eigen voorraad meenemen is altijd het veiligst.

Let ook op voor mpox (het apenpokkenvirus), gebruik altijd je eigen handdoek. Lees ook onze andere adviezen om de overdracht van apenpokken te beperken.