Ik heb altijd kinderen gewild. Toen ik bijna 29 jaar werd, besloten ik en mijn vriend dat de tijd was aangebroken om eraan te beginnen. Ik stopte met mijn pil. Die nam ik al sinds mijn 16 jaar. Spannend! Ik wist niet wat me overkwam: mijn libido schoot de hoogte in. Ik was net een puber. Het heeft ook een heel jaar geduurd voor ik mijn menstruatie terug regelmatig kreeg. Dat had ik niet verwacht. Van ontpillen had ik nog nooit gehoord.

De pil ben ik beu. Ik zou liever mijn eigen cyclus behouden.

Nu zijn we twee flinke dochters verder. En voor mij is het wel goed zo. Korte nachten en vroege ochtenden, je weet wel (lacht). Mijn vriend wil echter graag nog een derde kindje. Dus we zijn er nog niet helemaal uit. Vandaar dat ik nu niet goed weet welke anticonceptie ik ga gebruiken. De pil ben ik beu. Ik zou liever mijn eigen cyclus behouden en geen hormonen meer nemen.

Op deze moment gebruiken we condooms. En doordat ik nog borstvoeding geef, heb ik toch minder kans om zwanger te worden. Maar borstvoeding geven is geen 100% betrouwbare anticonceptie, dat weet ik wel. Ik zie in mijn omgeving ook dat het in die periode na de bevalling soms mis loopt met anticonceptie. Meer dan eens vertrouwde een vriendin me toe dat ze vreesde dat ze zwanger was.

Dus ja, ik weet niet goed welke anticonceptie ik ga gebruiken. De minipil misschien, of een koperspiraaltje. Daar ben ik nog niet uit. Maar nu ongepland zwanger worden, daar ben ik echt bang voor. Onze jongste dochter is nog maar een half jaar! Dus ja, ik maak binnenkort best eens een afspraak bij mijn huisarts denk ik (lacht).