Mijn eerste en huidige lief leerde ik kennen in een discotheek. En in die discotheek werd ook onze eerste kus op foto vastgelegd.

Ik was net een weekje aan het daten met Martijn. Leuk, maar niet speciaal. We hadden enkele keren afgesproken, een paar keer gekust.

Maar de vlindertjes voelde ik nog totaal niet. Martijn was zo’n jongen die na de eerste kus dacht dat we een koppel waren, totale afknapper.

Toen ik in het zesde middelbaar zat, gingen we met enkele vrienden van de klas naar een discotheek in Antwerpen. Omdat ik Martijn toch een kans wou geven, besloot ik me te gedragen.

Ik weet van mezelf dat ik los omga met jongens, dus vroeg ik zelfs aan mijn vrienden om me tegen te houden als ik te ver zou gaan.

Op een gegeven moment kwam er iemand achter me dansen. Ik dacht dat het mijn beste vriendin Lisa was, dat doet ze namelijk wel vaker. Toen ik Lisa een beetje verder zag staan, draaide ik me toch even om.

Ken je het gevoel van liefde op het eerste gezicht? Ik ook niet, maar dat kwam toch dicht in de buurt. Een knappe, grote jongen met bruin haar en een baardje stond voor me.

“Ik ben Rik”, stelde hij zichzelf voor. Het fijne was dat ons eerste gesprek geen standaard ‘Hey, hey, alles goed, ja met jou, ja’ was. Vanaf het begin begonnen we te praten over wat we graag deden.

Uiteindelijk kwam Lisa naar me, om te doen wat ik haar gevraagd had. Me tegenhouden als ik te ver leek te gaan. Maar ik zei dat het oké was. Dat ik iets voelde wat ik nog niet eerder had gevoeld.

En plotseling kuste Rik me. Uit het niets. Het was echt een heel romantische kus. Zo eentje waarbij je alles rondom je niet meer hoort. Zelfs de luide muziek niet. Onze eerste kus werd op foto vastgelegd door de fotograaf, maar dat wisten we toen nog niet.

Terug thuis belde ik Martijn meteen op, om te zeggen dat het niets zou worden tussen ons. Hij was er kapot van terwijl we elkaar maar een week kenden. Nóg een afknapper.

Rik en ik spraken verschillende keren af. En nu, 5 jaar later, zijn we nog steeds een dolverliefd koppel. Mét een foto van onze eerste kus.

Erika, 23 jaar

Geschreven door Laura Jacobs