Gefeliciteerd, je hebt Fifty Shades gelezen of gezien. Ik denk alleen dat je een aantal dingen niet goed begrijpt.

Ik zit al een aantal jaren in de BDSM scene en ik ben een submissive, een sub. Ik zal je niet vervelen met mijn specifieke kinks, laten we zeggen dat ik ervaring heb. Ik heb wel ‘gewone’ relaties gehad maar uiteindelijk werkte dat toch niet voor me en via-via ontdekte ik mijn meer kinky kant.

Hoe dan ook, ik dwaal af. Ik ben een sub. Allemaal goed en wel, alleen merk ik wel dat er verwarring over is. Dat ik een submissive ben, wil niet zeggen dat iedereen mijn Dominant kan zijn. Of dat ik het waardeer dat een wildvreemde plots aan me zit en eist dat ik hem/haar Meester/Meesteres noem. “Ik ben je meester!  Ga op je knieën!” Haha, wat denk je van ‘NEEN’? Ik heb zelfs een kennis gehad die me een klop in m’n gezicht wilde geven want dat zou ik wel lekker vinden als sub.

Nee dus. Wat ik wel lekker vind als sub, maar ook in mijn dagelijks leven, zijn goede manieren. Alles draait hier om consent, om instemming. Zonder mijn instemming, ben ik niet jouw sub en heb jij ook niets met mij te doen. Wie zegt immers dat ik jou goed genoeg vind om mijn Dominant te zijn?

Roxanne, 25 jaar