U bent hier

/
Wat is het beste standje voor de eerste keer?
Eerste keer
Wat is het beste standje voor de eerste keer?
Wat is het beste standje voor de eerste keer?
Vraag

Het missionaris-standje is een goed standje voor de eerste keer. Ook het lepelen-standje en het amazone-standje zijn geschikt.

Het is normaal dat jullie de eerste keer niet voor het meest acrobatische standje gaan. Daarom is het missionaris-standje, waarbij het meisje op haar rug ligt met de benen geopend, een aanrader. De jongen komt dan op het meisje liggen, terwijl hij lichtjes op knieën en ellebogen steunt, zodat zijn gewicht niet volledig op haar komt te liggen.

Ook als je voor de eerste keer anale seks hebt, kan je het missionaris-standje gebruiken.

Voordelen

  • Het is fijn dat dit standje kan voortvloeien uit het voorspel, waarbij je elkaar kan kussen, knuffelen, strelen…
  • Bij dit standje kijken jullie ook tijdens het vrijen naar elkaar. Dat versterkt de intimiteit van het moment: jullie zijn letterlijk dicht bij elkaar. Jullie kunnen elkaar kussen, hij kan je gezicht zachtjes strelen of door je haren gaan.
  • Een ander voordeel is dat je als meisje met de hand de penis van de jongen naar je vagina kan brengen en hem zo te helpen bij je binnen te gaan. Je kan meteen ook aangeven dat hij zachtjes aan doet en op jouw tempo naar binnen gaat.

Nadelen

  • Het nadeel van dit standje is dat je als meisje moeilijk of niet klaarkomt. Ook bij anale seks zal je als “ontvangende partner” meestal niet klaarkomen. Maar, daarvoor zijn dan weer andere standjes beter.

Andere standjes

Standjes waarbij je als meisje makkelijker klaarkomt zijn het CAT-standje, het hemelbedstandje of het amazonestandje.

Ook bij die standjes is het een beetje zoeken hoe jullie het aangenaam voor elkaar kunnen maken. Bovendien heb je als jongen ook nog je vingers en je tong om een meisje te laten genieten.