U bent hier

/
Wat is het beste standje voor de eerste keer?
Eerste keer
Wat is het beste standje voor de eerste keer?
koppel in bed
Vraag

Er bestaat niet zoiets als het makkelijkste standje, maar het missionaris-standje wordt wel vaak aangeraden voor de eerste keer.

Het is normaal dat jullie de eerste keer niet voor het meest acrobatische standje gaan. Daarom is het missionarisstandje, waarbij het meisje op haar rug ligt met haar benen geopend, een aanrader. De jongen komt dan op het meisje liggen, terwijl hij lichtjes steunt op zijn knieën en ellebogen, zodat zijn gewicht niet volledig op je komt te liggen.

Ook als je voor de eerste keer anale seks hebt, kan je het missionaris-standje gebruiken.

Voordelen

  • Het is fijn dat dit standje kan voortvloeien uit het voorspel, waarbij je elkaar kan kussen, knuffelen, strelen…
  • Bij dit standje kijken jullie ook tijdens het vrijen naar elkaar. Dat versterkt de intimiteit van het moment: jullie zijn letterlijk dicht bij elkaar. Jullie kunnen elkaar kussen, hij kan je gezicht zachtjes strelen of door je haren gaan.
  • Een ander voordeel is dat je als meisje met de hand de penis van de jongen naar je vagina kan brengen en hem zo te helpen bij je binnen te gaan. Je kan meteen ook aangeven dat hij zachtjes aan doet en op jouw tempo naar binnen gaat.

Nadelen

  • Het nadeel van dit standje is dat je als meisje moeilijk of niet klaarkomt. Ook bij anale seks zal je als “ontvangende partner” meestal niet klaarkomen. Maar, daarvoor zijn dan weer andere standjes beter. 

Andere standjes

Standjes waarbij je als meisje makkelijker klaarkomt zijn het CAT-standje, het hemelbedstandje of het amazonestandje.

Ook bij die standjes is het een beetje zoeken hoe jullie het aangenaam voor elkaar kunnen maken. Bovendien heb je als jongen ook nog je vingers en je tong om een meisje te laten genieten.