Een erotische massage is bedoeld om elkaar op een trage en sensuele manier op te winden. Een romantische massage gebeurt soms als voorspel en helpt om elkaars lichaam beter te leren kennen. 

Bij een erotische massage worden niet alleen rug en schouders, maar ook de erogene zones aangeraakt en gestreeld. Bij een erotische massage is het vooral belangrijk om je partner een leuke tijd te bezorgen. Luister naar wat hij of zij prettig en opwindend vindt.

In welke houding een erotische massage doen

Als je partner klaar ligt, kies je zelf de gemakkelijkste houding om de massage te geven.

Je kan op de billen van je partner gaan zitten om de rug of schouders te masseren. Leun daarbij niet met je volle gewicht op zijn of haar lichaam. Beter is om op je knieën te steunen en ietsje naar achter te leunen.

Als dit pijn doet aan de rug, kan je ook naast je partner gaan zitten.

Hoe sensuele massage uitvoeren

Voor de massage zelf moet je de ander leren ontdekken: wat heeft hij of zij graag, wat is stimulerend of net relaxerend,...

Start bijvoorbeeld met schouders en nek. Zak dan langzaam naar de onderrug om daarna de benen onder handen te nemen. Je kan de schouders iets harder aanpakken om deze los te masseren en de rest eerder zacht strelen. Je kan rondjes draaien, zachtjes loskloppen, met je duimen werken of met je palmen, met één vinger over de ruggengraat gaan... 

Neem je tijd, moedig je partner aan om aanwijzingen te geven en luister.

Welke zones aanraken bij erotische massage

Stort je niet meteen op de geslachtsorganen. Mannen en vrouwen hebben ook andere erogene zones. Die kan je ook in je massage meenemen. Trage bewegingen en drukverschillen verhogen de ontspanning, variatie is de boodschap. Neem je tijd zodat je de spanning kan opbouwen

Erotische massage en seks

Een erotische massage kan erg ontspannend, maar ook opwindend zijn en zo een aanloop vormen naar een vrijpartij. Het kan echter ook zijn dat jullie genieten van deze aanrakingen zonder dat er seks aan te pas komt.

Het is niet omdat je het goed vindt om elkaar erotisch te masseren, dat je daarmee ook aangeeft seks te willen. Wees duidelijk naar mekaar toe en respecteer mekaars grenzen.

De juiste sfeer voor een massage

Een erotische massage wordt pas echt erotisch als deze in aangename omstandigheden plaatsvindt en jullie voldoende tijd hebben. Enkele tips om een geschikte sfeer te creëren:

  • Zet je gsm af en vermijd dat je gestoord wordt door anderen of door bv. lawaai van buitenaf of van de televisie.
  • Zet wat zachte en zwoele muziek op.
  • Zorg voor gedempt licht en een lekker geurtje (kaarsen, wierook).
  • Maak dat het aangenaam warm in de kamer is. De persoon die gemasseerd wordt, ligt stil en zal het iets kouder dan gewoonlijk hebben.
  • Zorg ervoor dat de niet-gemasseerde lichaamsdelen steeds bedekt zijn. Hier kan je best grote, zachte badhanddoeken voor gebruiken die je voorverwarmd hebt. Leg ze bv. eerst even in de droogkast of op de verwarming.
  • Zorg dat je massageolie bij de hand hebt. Breng de olie nooit rechtstreeks op de huid aan want dit voelt koud aan. Giet een beetje olie op je handen en wrijf de olie warm voor je start met de massage.

Erotische massage: risico op soa's of hiv

Erotisch masseren is in principe veilig voor beide partners.

  • Tip: hou steeds een condoom of een beflapje in de buurt, voor het geval de erotische massage uitdraait op een vrijpartij.
  • Zorg er dan zeker voor dat het condoom of het beflapje niet in aanraking komt met massage-olie. Door de olie kan het condoom of het beflapje namelijk stuk gaan.
  • Gebruik massageolie ook niet als glijmiddel. De parfums in de massageolie kunnen de slijmvliezen van penisvagina of anus irriteren. Er bestaat wel massageolie en glijmiddel in één op de markt.