Openbare seks is seks op publieke plaatsen (straat, park, auto...) of waar anderen je kunnen zien.   

Openbare seks en de wet

Seks is iets privé tussen jou en je partner: andere mensen hebben daar geen boodschap aan en kunnen het zelfs aanstootgevend vinden.

Indien je wordt gezien en iemand de politiediensten erbij haalt, kan je veroordeeld worden voor openbare schennis van de goede zeden. Meestal blijft het echter bij een verwittiging of een proces-verbaal.

Hoe onschuldiger het seksuele contact, hoe kleiner de kans dat iemand er aanstoot aan neemt. Zo zal kussen of aanraken in het openbaar niet snel tot een klacht leiden, laat staan tot een proces-verbaal of veroordeling.

Heb je seks in het openbaar, dan kunnen er ook beelden of een video-opname van gemaakt worden met een gsm. Die beelden kunnen, tegen je wil, verspreid of op het internet geplaatst worden. Houd daar rekening mee.  

Elk jaar doen Lore en ik meerdere festivals aan. We gaan samen met onze vrienden van dichtbij en ver weg. Dat zorgt wel voor een probleem: hoe heb je seks zonder dat iemand het merkt?

Twee_voeten_uit_autoraam

Let op: ook als je seks hebt op privé-domein (bv. in je living of slaapkamer) maar anderen kunnen je zien (bv. door de ramen), dan valt dit in principe ook onder openbare seks. Ook als je thuis seks hebt, doe je dus best de gordijnen dicht zodat anderen jullie niet kunnen zien.

Naomi is mijn eerste vriendin. Vorige week woensdag wouden we samen gaan zwemmen en waren we een beetje onhandig en blozend bij elkaar in het zwembadhokje gekropen.

Jongen zit aan de kant bij zwembad