Openbare seks is seks op publieke plaatsen (straat, park, auto...) of waar anderen je kunnen zien.   

Seks op openbaar terrein

Comfortabel is het meestal niet, maar voor sommigen brengt de spanning om betrapt te worden extra opwinding met zich mee.

Bijvoorbeeld seks hebben in een park, de auto, een openbaar toilet, het pashokje van een winkel,... Romantischer is op het strand en in de vrije natuur. 

Openbare seks en de wet

Seks is iets privé tussen jou en je partner. Andere mensen hebben daar geen boodschap aan en kunnen het zelfs aanstootgevend vinden.

Indien je wordt gezien en iemand de politiediensten erbij haalt, kan je veroordeeld worden voor openbare schennis van de goede zeden. Meestal blijft het echter bij een verwittiging of een proces-verbaal.

Hoe onschuldiger het seksuele contact, hoe kleiner de kans dat iemand er aanstoot aan neemt. Zo zal kussen of aanraken in het openbaar niet snel tot een klacht leiden, laat staan tot een proces-verbaal of veroordeling.

Let op: ook als je seks hebt op privé-domein (bv. in je living of in een hotelkamer) maar anderen kunnen je zien (bv. door de ramen), dan valt dit in principe ook onder openbare seks. Ook als je thuis seks hebt, doe je dus best de gordijnen dicht zodat anderen jullie niet kunnen zien.

Foto's of filmpjes van openbare seks

Heb je seks in het openbaar, dan kunnen er ook gemakkelijk beelden of een video-opname van gemaakt worden met een gsm.

Die seksuele beelden kunnen, tegen je wil, verspreid of op het internet geplaatst worden. Of je kan ermee gechanteerd worden. Houd daar rekening mee.