Bij het vrijen kan je verschillende delen van je lichaam gebruiken: tong, mond, handen, voeten,... Daarnaast kan je ook gebruik maken van seksuele hulpmiddelen.

Voor iedereen

Ze kunnen een vrijpartij prettiger maken, voor jezelf of voor je partner. Je kan ze ook gebruiken om lustgevoelens op te wekken of om er voor te zorgen dat je tot een orgasme komt, als je dat zonder hulpmiddel misschien niet kan.

Seksuele hulpmiddelen zijn er voor iedereen en bestaan in allerlei soorten en maten. Bij 'hulpmiddelen' denken de meeste mensen spontaan aan vibrators, dildo's,... maar ook een aangepast kussen onder je heupen, massagesets, glijmiddel of erotische lingerie zijn voorbeelden van seksuele hulpmiddelen. 

Hulp

In geval van een handicap of een chronische ziekte, kan het gebruik van hulpmiddelen je mogelijkheden vergroten. Vibrators en kunstvagina's kunnen een hulp zijn als masturberen of klaarkomen moeilijk gaat. De hulpmiddelen kunnen zelfs aangepast worden aan je beperking: de bediening kan vergemakkelijkt worden, ze kunnen bevestigd worden aan je bed of aan tafel,...