U bent hier

/
Hoe scheer ik mijn schaamhaar?
Haargroei
Hoe scheer ik mijn schaamhaar?
twee scheermesjes
Vraag

Gebruik een goede scheergel en een nieuw scheermesje. Vrouwen vermijden best scheerschuim in de vagina en zijn voorzichtig bij de schaamlippen.

Scheren in 10 stappen

  1. Eerst knip je de lange schaamharen kort met een schaar of trimmer. Je scheermesje is hier niet voor gemaakt en wordt snel bot, bovendien doet het onnodig pijn.
  2. Neem daarna een warm bad of douche. Je huid voelt dan soepel en zacht aan, zo kan je je makkelijker scheren.
  3. Koel nu de plek die je wil scheren een beetje af.
  4. Gebruik een goede scheerschuim (gel). Niet het schuim of gel waar mannen hun gezichtshaar mee scheren. Laat het scheerschuim eerst een paar minuutjes inwerken. Zorg dat er geen scheerschuim in de vagina komt.
  5. Gebruik elke keer een nieuw en goed scheermesje (liefst geen wegwerpmesjes want die worden sneller bot).
  6. Scheer in het begin met de haarrichting mee. Dat verkleint de kans op huidirritaties (de zogenaamde rode bultjes), ingegroeide haren en een branderig gevoel. Het resultaat wordt iets minder glad dan als je tegen de haarrichting in scheert. Sommige combineren: een keer met de haarrichting mee, de andere keer er tegen in. Je voorkomt ook irritaties door niet vaker dan twee keer hetzelfde stukje te scheren.
  7. Pas bij het scheren van de schaamhaartjes op bij de schaamlippen. Doe het heel voorzichtig, zodat je jezelf niet snijdt. Gebruik één hand om de huid strak te trekken. Ook is het handig wanneer je op je hurken gaat zitten. Je kan er beter bij en de huid wordt zo vanzelf strak getrokken (misschien met een spiegel eronder, je kunt dan ook nog zien wat je doet).
  8. Na het scheren maak je alles heel goed schoon. Gebruik alleen water en absoluut geen zeep.
  9. Droog alles goed af. Daarna kun je er een neutrale huidbalsem of gewoon baby- of talkpoeder op doen.
  10. Hou je geschoren schaamstreek goed schoon. Dagelijks wassen met water zonder een krachtige zeep.