'Eum, schat?' 'Ja?' 'Hebt gij het condoom ergens gezien?' Geloof me, niet echt het gesprek dat je wil hebben nadat je net bent klaargekomen.

Jonas en ik zijn twee maanden samen, maar kennen elkaar al veel langer. Gevalletje hij-had-een-lief-toen-ik-vrijgezel was en omgekeerd.

Maar goed, uiteindelijk is het dan toch gelukt tussen ons en werd ik elke dag meer en meer overtuigd van het idee dat dit echt de kerel van mijn leven was.

Ik was net terug van twee weken vakantie in Frankrijk, en je zou kunnen zeggen dat ons weerzien vrij passioneel was. Ik verdenk Jonas ervan stiekem wat opzoekingswerk te hebben verricht, want ineens was hij wel heel erg creatief.

Na enkele acrobatische toeren stelde hij voor om het op zijn hondjes te proberen, waar ik gretig mee instemde. We vermoedden dat het condoom toen gekozen heeft voor het vrije leven.

Een beschamend tripje naar de badkamer bevestigde mijn vermoeden: het condoom zat IN mij. Omdat ik echt niet bij mijn huisarts wilde aankloppen, ben ik dan maar zelf aan de slag gegaan. Gelukkig zat het niet zo diep, en heb ik via een randje het condoom uit mijn vagina gekregen.

Helaas bleef het daar niet bij: we gebruiken enkel een condoom als voorbehoedsmiddel, dus de volgende ochtend stonden we bij het openen van onze dorpsapotheek voor de deur voor de morning afterpil. Jonas stond erop de helft te betalen, want 'het was ook zijn schuld'

Nu, een goeie maand later, zijn we 100% zeker dat er nog geen nageslacht komt, en kunnen we er eigenlijk wel om lachen. Maar op zijn hondjes gaan we toch maar even laten, geloof ik, gewoon voor de zekerheid.

Céline, 20 jaar

Geschreven door Geertje De Backer