Vroeger vond ik niet veel aan seks. Ik deed er aan mee omdat het zo hoorde en ook wel omdat ik er nieuwsgierig naar was. Mijn eigen genot vond ik minder belangrijk dan dat van mijn vriendje. 

Het was dan ook hij die bepaalde wat we deden tijdens de seks. Ik gaf geen aanwijzigingen en ik vertelde ook niet wat ikzelf lekker vond. Het is dan ook niet te verwonderen dat ik bijna nooit klaarkwam. 

Eerlijk? Ik dacht dat het nu eenmaal zo was en dat je als vrouw geniet door het plezier dat je de ander doet, maar dat je voor jezelf niets hebt op te eisen. Voor ik met seks begon, had ik al wat pornofilms gezien en dat heeft mijn idee van seks toen zeker beïnvloed. In die films hebben alleen maar mannen een orgasme en vrouwen liggen meestal alleen maar wat te kreunen of blow-jobs te geven.

Ondertussen is mijn seksleven wel wat veranderd, gelukkig maar. Nu voelt het helemaal anders aan. Ik wist al langer wat ik opwindend vind, maar nu vertel ik het gewoon aan mijn vriendje of maak ik duidelijk wat ik wil doen.

Ik ben nu ook zelfzeker genoeg om aan mezelf te denken in de vrijpartij en bijvoorbeeld bovenop mijn partner te blijven zitten en mezelf naar een orgasme toe te werken. Ik raak mezelf ook heel vaak aan tijdens het vrijen, terwijl ik dat vroeger nooit deed. Mijn vriend vindt dat heel opwindend. En te bedenken dat ik vroeger dacht dat ik mezelf absoluut niet kon aanraken tijdens de seks, omdat het dan zou lijken dat mijn vriendje het niet goed genoeg aan het doen was.

Mannen en vrouwen zitten qua seks gewoon verschillend in mekaar. Maar goed dat ik dat ontdekt heb, want het heeft seks ook voor mij plezant gemaakt.

Caroline, 22 jaar

Geschreven door Rose Buhari