Bij aftrekken stimuleer je de penis met je handen. Er bestaan verschillende technieken. Zoek uit wat bij je sekspartner werkt. Iedereen is anders. Wat je partner leuk vindt, hangt vaak af van zijn eigen gewoontes bij het masturberen.

Hoe moet je aftrekken?

Voorbereiding op het aftrekken

Breng glijmiddel of wat speeksel op de penis aan. Dit zorgt er niet alleen voor dat het gemakkelijker glijdt, het voelt ook opwindender aan.

Trekken of rukken

De basisbeweging van aftrekken is met de hand om de stijve penis van boven naar onder glijden, zodat de voorhuid naar beneden wordt getrokken. Daarna beweeg je terug naar boven.

Sommige mannen doen de beweging eerder omgekeerd. Ze beginnen dus onderaan de penis en gaan weer naar boven. Hierop kan gevarieerd worden in tempo en in hoeveelheid druk (harder knijpen). Door de stimulatie en de intensiteit van de trek- of schuifbewegingen, kan de man een orgasme krijgen.

Aftrektechnieken

Er bestaan verschillende manieren om af te trekken:

Tokkelen-techniek

tokkelen-aftrektechniek

Door te ‘tokkelen’ stimuleer je de eikel met de toppen van je vingers.
Bij deze aftrektechniek heb je beide handen nodig. Met de ene hand houd je zijn penis vast bij de schacht, tegelijkertijd tokkel je met je vingers op zijn eikel. Tokkel zo hard of zacht als je lief wil.

Bij deze techniek wordt vooral de eikel gestimuleerd. Je kan 'tokkelen' met andere manieren van aftrekken combineren of als voorspel gebruiken.

Flik-flak-techniek

Flik-flak aftrektechniek

Bij de ‘flik flak’-techniek beweeg je je hand naar boven en maak je draaiende bewegingen.


Door draaiende bewegingen te maken met je handpalmen kan je zowel de schacht van de penis als de eikel stimuleren. Met de ‘flik flak’-beweging 'spring' je over naar de andere kant, gevolgd door draaiende bewegingen. Als je aan de eikel bent laat je je hand los en glijd je met je handpalm over de eikel.

flik-flak aftrektechniek gedraaid

 

Doe dan de ‘flik flak'-beweging waardoor je de schacht opnieuw beet hebt met een gedraaide hand, de vingers naar je toe. Nu kan je weer naar beneden glijden terwijl je draaiende bewegingen maakt.

 

 

Melken-techniek

Melken aftrektechniek

'Melken’ is een aftrektechniek waarbij je sperma uit de penis van je lief “melkt” met je beide handen. Je kan melken tot je sekspartner een orgasme krijgt. Net zoals bij andere aftrektechnieken kan je zelf de spanning op- en afbouwen.

Omklem met beide handen de penis van je lief. Begin aan de basis van de penis en glijd met je handen na elkaar naar de eikel toe. Begin weer opnieuw onderaan en versnel je techniek als je dat wil.

Schroevendraaier-techniek

Schroevendraaier aftrektechniek

Bij deze aftrektechniek maak je een ronddraaiende beweging naar voren, alsof je een schroef zou losdraaien.

Bij ‘de schroevendraaier’ gebruik je de twee handen om hem af te trekken. Met de ene hand neem je de penis stevig vast aan de basis, met de andere hand maak je 'schroevende' bewegingen. Het tempo bepaal je helemaal zelf. Je kan tijdens het aftrekken je handpalm gebruiken om de eikel te stimuleren als je lief dit fijn vindt.

Neem de basis van de penis in je ene hand, houd met je andere hand de schacht vast. Laat je bovenste hand naar omhoog glijden. Als je bovenaan de penis bent laat je los en begin je opnieuw aan de basis.

'Vuur maken'-techniek

Vuur maken aftrektechniek

Bij deze aftrektechniek gebruik je beide handen alsof je vuur maakt of iets wil opwarmen.
Leg je handen, met de pinken aan de buitenkant, aan weerszijden van de penis ter hoogte van de schacht. Dan beweeg je beide handen alsof je vuur wil maken met behulp van een stok. Het is dezelfde beweging die je maakt wanneer je in de handen wrijft omdat je het koud hebt.

‘Vuur maken’ werkt het gemakkelijkst als je een ruime hoeveelheid glijmiddel gebruikt. Zowel de basis van de penis als de eikel kunnen geprikkeld worden.

Let op dat je bewegingen niet te snel of te heftig worden. Dat kan met deze techniek anders te pijnlijk worden voor de man.

Duimen omhoog-techniek

Duimen omhoog aftrektechniek

Bij deze aftrektechniek gebruik je je duimen om zijn penis te masseren en te stimuleren.
Vouw je beide handen, met de duimen omhoog, rond het uiteinde van zijn penis. Masseer de onderkant van de eikel of het toompje (het voorhuidsbandje) terwijl je de duimen bij elkaar houdt.

De duimen omhoog-techniek is het makkelijkst te proberen als je recht voor hem gaat zitten. Je kunt de hele penis, de onderkant van de eikel of zijn frenulum masseren met je duimen.

Hoe trek je een besneden penis af?

Een besneden penis is doorgaans minder gevoelig voor aanraking. De gevoeligheid voor druk verhoogt wel. Dat maakt verschil bij het aftrekken.

Voorhuid is belangrijk erogeen weefsel

Onbesneden mannen worden gestimuleerd door het op en neer schuiven van de voorhuid over de eikel. Omdat de voorhuid bij een besnijdenis is weggenomen, wordt aftrekken bij een besneden man technisch anders.

De hoeveelheid verwijderde huid is ook belangrijk. Mannen bij wie nog een gedeelte van de voorhuid bewaard bleef, zijn gevoeliger dan mannen waarbij de voorhuid volledig weg is.

Een besneden eikel is zijn beschermhoesje kwijt en daardoor meer gewend aan wrijving (bv. tegen de onderbroek). Daardoor verhardt de huid van de eikel. De buitenste huidlaag (hoornlaag) wordt dikker en hierdoor is de kleur van de eikel vaak wat donkerder.

Harder aftrekken bij besneden penis

Als je een besneden penis gaat aftrekken, kan je op zoek gaan naar de rest van het toompje. Dit is een gevoelige zone.

Het kan echter dat er ter hoogte van het toompje een litteken ontstaat en dat het daarom pijnlijk aanvoelt. Sommige besneden mannen hebben dan ook liever dat je de penis lager vastpakt. Verder is het belangrijk om de besneden penis steeds te bevochtigen (met glijmiddel of spuug). De eikel is namelijk vaak droger.

Bij het aftrekken zelf let je erop dat je druk uitoefent en de bewegingen wat steviger maakt dan bij een onbesneden exemplaar.

Let op persoonlijke voorkeuren

Aftrekken is voor elke man verschillend. Je wil het natuurlijk ook niet te ruw doen. En je wil weten of het voor hem stimulerend is. Toets daarom bij hem af, of vraag of hij voordoet hoe hij het liefst wordt afgetrokken.

Elkaar aftrekken

Technisch gezien verschilt een ander aftrekken niet van met jezelf spelen. Iedereen heeft wel zijn eigen manier van masturberen. Ontdek samen wat je leuk vindt.

Varieer en lees zijn lichaamstaal

Trek je partner eens traag en dan weer snel af. Gebruik het voorvocht als natuurlijk glijmiddel of gebruik speeksel of glijmiddel om beter te kunnen wrijven. Je kan ook zijn ballen strelen.

Iedereen is anders. Misschien hou jij van een bepaalde techniek die je partner niet leuk vindt. Sommigen willen dat je op de eikel concentreert, anderen worden liever onderaan de penis gestimuleerd. De ene heeft het graag voorzichtig, de ander wil dat je hard knijpt.

Leer van elkaar:

  • Kijk hem in de ogen en lees zijn reacties af.
  • Vraag hem wat hij lekker vindt.
  • Pak het anders aan als de opwinding verdwijnt.
  • Vraag dat hij het voordoet, eventueel met jouw hand onder de zijne. Zo voel je waar en hoe hij druk uitoefent.

Tegelijkertijd klaarkomen?

Tegelijkertijd klaarkomen is niet vanzelfsprekend. Het is een kwestie van aanvoelen. Als je merkt dat jij al dichtbij een orgasme bent en hij niet, focus dan even op je partner. Blijf zo uitstellen en opdrijven tot jullie op hetzelfde niveau zijn.

Veelgestelde vragen

Kan je van aftrekken een soa of hiv krijgen?

Er is geen enkel risico op hiv. Breng geen sperma bij elkaar naar binnen via mond of aars. Veeg het sperma weg als je bent klaargekomen.

Er is een klein risico op soa’s. Als één van beiden gonorroe, chlamydia of genitale wratten in of op de penis heeft, is het mogelijk dat je via de handen deze soa's op elkaar overbrengt. Je kan een condoom om de penis doen om dit te voorkomen.

 

Vinden alle mannen het leuk om afgetrokken te worden?

Nee, niet elke man vindt dat leuk.

Mannen hebben vaak al van jongs af aan zich een eigen techniek aangeleerd. Misschien vind je partner zijn eigen techniek het prettigst. Je kan dan vragen of hij voordoet hoe hij zichzelf aftrekt.