U bent hier

/
Seksuele vorming
Praten over seks
Seksuele vorming
Seksuele vorming
Verhaal

Gisteren was het eindelijk zo ver. We kregen seksuele vorming in de klas. Er kwamen twee meisjes met ons praten over seksualiteit, soa’s, voorbehoedsmiddelen en nog zo van die dingen.

Het was wel een les waar ik enorm hard naar uit keek. Ik ben 15 en om eerlijk te zijn weet ik van ‘toeten noch blazen’ over seks. Die stomme filmpjes waarbij ze aan de hand van bloemetjes en bijtjes alles proberen uit te leggen, heb ik allemaal wel al gezien in de biologieles. Maar hoe nu echt de vork in de steel zit, dat wou ik weten.

Na de les besefte ik hoeveel mythes er eigenlijk wel niet zijn over seks. Het maagdenvlies is helemaal geen vlies?! De eerste keer doet niet bij iedereen pijn en niet iedereen bloedt dan. De penis van een jongen kan heel veel verschillende lengtes, breedtes en vormen hebben (écht gek hoe dat er dan eigenlijk uitziet!).

Ik ben blij dat ik deze les gehad heb, nu weet ik beter wat me te wachten staat eens ik er klaar voor ben. Al denk ik niet dat het in de nabije toekomst zal gebeuren.

Fee, 15 jaar

Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en getuigenissen. De naam onder het verhaal is een pseudoniem. Het verhaal werd opgetekend door onderstaande reporter uit het Allesoverseks-team.

Lies van der Wouden

Geschreven door Lies van der Wouden

24 jaar, woont in Gent
Heeft 32 verhalen geschreven
Zelf reporter worden?