“We zijn zwanger!” Ik viel bijna van mijn stoel toen ik het hoorde toen een van mijn beste vrienden me zijn ‘grote verrassing’ verklapte.

We studeren samen af in juni. We hebben allebei een vriendin. Ik ben 3 jaar samen met Lotte, Laurens is 8 maand samen met Janne. Toen we hadden afgesproken op café zei Laurens plots dat hij iets leuks te vertellen had: hij en Janne hadden besloten de volgende stap in hun relatie te zetten. Ik had verwacht dat ze gingen samenwonen, desnoods verloofd waren maar dat Janne zwanger zou zijn, dat had ik echt niet durven denken. Subtiel probeerde ik te polsen of het een ongelukje was maar ik kreeg niets anders dan een enthousiaste Laurens die trots was op zijn zwangere vriendin.

Het probleem ligt hem er niet zozeer bij dat Janne zwanger is, maar vooral dat het zo snel gaat. Het is alsof ze heel wat stappen hebben overgeslaan, zoals gaan samenwonen en werk vinden. Laurens zal met zijn diploma gelukkig nog wel snel aan werk geraken maar ik ben toch benieuwd hoe het allemaal zal lopen.

Gert, 21 jaar

Geschreven door Liza Noë