Af en toe een goed gesprek met je lief kan deugd doen.

Met elkaar kunnen delen wat je voelt, denkt en meemaakt en elkaar hierin ondersteunen schept een band. Door met mijn lief te praten krijg ik inzicht in wat er in hem omgaat en kan ik zijn gevoelens en wensen in rekening brengen. Ik vind het heerlijk om een goed gesprek aan te gaan, en we gaan dan ook (bijna) geen enkel gespreksonderwerp uit de weg.

Het thema ‘fantasietjes’ is en blijft voor ons echter een gesloten boek. Mijn lief praat dus niet, nada, noppes over zijn seksuele fantasieën. Wanneer ik hem vraag om een fantasietje met mij te delen zegt hij telkens dat hij het liever niet vertelt en dat het privé is. Hier heb ik soms wel moeite mee. We kunnen toch alles met elkaar delen? En we kunnen toch op een volwassen manier met elkaar het gesprek aangaan?

Ik zou graag wat meer willen weten over zijn fantasietjes om hem hierin tegemoet te komen. Maar na lang aandringen om er op z’n minst één te vertellen, zonder resultaat, heb ik de strijd voorlopig opgegeven. Als mijn lief ervoor kiest om zijn seksuele fantasieën voor zich te houden, dan is dit zijn volste recht. Het zijn ten slotte fantasieën, wat heel persoonlijk kan zijn. Misschien kan ik ze zelfs niet helpen waarmaken? Misschien houdt mijn lief zijn fantasieën voor zich omdat hij me niet wil kwetsen?

Ik probeer het nu op een positieve manier te zien. Het hoeft geen probleem te zijn als je als koppel niet alle details met elkaar deelt. In feite is het net gezond voor de relatie wanneer partners elkaars eigenheid behouden. 

Anke, 22 jaar

Geschreven door Joeska Lievezoons