Zowel mijn vriend als ik waren tot een weekje terug nog maagd. We wilden dolgraag met elkaar vrijen.

Spannend, zo onervaren en verliefd op elkaar! Hoewel seks zich niet gedetailleerd laat plannen, mocht enige voorbereiding voor ons niet ontbreken. We kochten samen condooms en ik informeerde me bij mijn beste vriendinnen: mijn onmisbare bondgenootjes voor liefdesadvies. Zij kregen mijn zenuwachtigheid, onzekerheid en enthousiasme over zich heen. In ruil kreeg ik de juicy details van hun eerste keer. Een aantal vriendinnen hadden er, inclusief de onhandigheid, heel erg van genoten. “Oefening baart kunst.” “Als jullie je er allebei klaar voor voelen, go for it”.

Anderen hadden het wat te snel, niet heel spannend, wat pijnlijk of zelfs vies gevonden. Erover praten leverde onvergetelijke vriendinmomenten op maar ik bleef het nog steeds erg spannend vinden. Mijn vriend had een jongensstandpunt geraadpleegd, maar deed wat geheimzinnig over de hele zaak. Jongens, hé! Geloof me, of ik nu voorbereid of onvoorbereid was, wat er ging komen had ik nooit verwacht!

Het moment was aangebroken dat mijn vriend en ik alleen thuis waren. Elkaar plagend gingen we naar mijn kamer, waar we het doosje condooms op het nachtkastje plaatsten voor “moest het ervan komen”. Elkaar kussend en strelend stapelden de kleren zich op naast het bed. Opeens wilde ik de condooms grijpen. In mijn enthousiasme gaf ik echter mijn vriend, die me net nog een plagerige kus wilde geven, een gigantische elleboogstoot. Ik raakte hem recht op zijn neus.

Een meisje heeft blijkbaar kracht als ze wil vrijen want mijn vriend plooide dubbel op het dekbed: luid vloekend en met een bloedende neus. Na de initiële schok heb ik hem overstelpt met verzorgende kusjes. Een tijdje, 500 verontschuldigingen en 20 goedmaak-knuffels, later hebben we alsnog seks gehad. Als mijn vriendinnen er naar vragen, kan ik zeggen dat er bij mijn eerste keer ook wat bloed en pijn aan te pas kwam, alleen niet zoals je zou verwachten. Wanneer mijn vriend en ik nu vrijen, neemt hij toch liever zelf het condoom!

Vicky, 15 jaar

Geschreven door Idelies Philips