Ken je dat gevoel, zo een band hebben met een vriend? Ongelofelijk goed overeenkomen met elkaar maar toch niets meer willen. Wel, het overkwam mij onlangs nog.

Ik heb zo een vriend, Wouter is zijn naam. Wij kunnen lachen, gieren en plezier maken tot een kot in de nacht. Of dat konden we toch tot een maand of twee geleden.

De laatste tijd op feestjes wil Wouter precies altijd meer. Hij wordt opdringerig, probeert me de hele tijd te kussen en kent op dat moment het woord ‘neen’ niet meer. Ik moet nu toegeven dat ik zelf niet de beste ben in het blijven neen zeggen. Zo belandden we onlangs nog samen in bed. Ik herinnerde er mij niets meer van. Maar blijkbaar was het toch gebeurd. Balen!

Sindsdien is het niet echt awkward maar toch blijft hij opnieuw proberen, elke keer we uitgaan. Dan komt hij met me praten, dansen, en voor ik het weet is zijn hoofd op enkele centimeters van het mijne en probeert hij me te kussen. Ik kan wel 20 keer nee zeggen en mij wegdraaien maar op een bepaald moment ben ik het dan ook gewoon beu. Op het eind van elke avond laat ik hem mij dan toch kussen, gewoon om er van af te zijn.

Ik heb precies het uithoudingsvermogen niet om een hele avond nee te zeggen. Al weet ik wel dat ik het verkeerde signaal uitzend. Maar wat moet ik dan wel doen? Ik heb absoluut geen gevoelens voor hem en heb dat ook al duidelijk gemaakt toen hij niet gedronken had.

Zoë, 20 jaar

Geschreven door Lies van der Wouden