Hoe we een condoom moeten gebruiken om veilig te vrijen weten we ondertussen allemaal, toch?

Zo niet, aan informatiebronnen over hoe we die moeten omrollen en welke geurtjes en kleurtjes erin bestaan, komen niet te kort.

Maar waarom we de rubbertjes kopen is een andere zaak. Waarom we soms tijdens onze vrijpartij bewust voor een condoomonderbreking kiezen is voor velen anders. Het vermijden van soa's of kinderen zijn volgens mij de meest voorkomende redenen. Echter, waarom ik mijn partners verplicht er ééntje te gebruiken, dat is ook nog voor iets anders...

Het wordt niet aanzien als een soa, maar je kan het via seks aan een man overgeven. Ik heb ooit eens gelezen dat een meerderheid van de vrouwen er ooit mee te maken krijgt in haar leven. Het jeukt verschrikkelijk. Het kan een branderig gevoel geven bij het vrijen en nee, het zijn geen schaamluizen.

Jawel, ik heb al drie jaar een knipperlichtrelatie met mijn vaginale schimmelinfectie. Gênant! En er eens mee lachen doe ik zeker niet aangezien de dokter me laatst vertelde dat ik er voor de derde keer dit jaar mee te maken had.

Ik heb al veel geprobeerd. Te beginnen met de verschillende vaginale crèmes. Die verminderen de jeuk en de roodheid wel, maar geven geen garanties op lange termijn. Soms deed ik al verschillende doktersbezoeken op een rij. Ook heb ik al verschillende orale geneesmiddelen tegen de schimmels uitgeprobeerd.

Maar zelfs dat helpt niet tegen het onvoorwaardelijk terugkeren van de beestjes op lange termijn. Iedere zomer opnieuw hebben de monsters het op mijn vagina gemunt. 

Zoals ook de gynaecoloog het met een uitstrijkje onlangs kon bevestigen, ik zit er met dit mooie weer alweer mee opgescheept. Twee weken geleden voelde ik opnieuw de vervelende kriebels de kop opsteken. Ondertussen draag ik alleen nog maar katoenen onderbroekjes en de vaginale douchezeep die ik soms gebruikte, heb ik al achterwege gelaten.

Maar het vervelendste is niet de jeuk of de aandoening op zich. Ik ben het al gewoon en ik krijg die altijd wel weer weg voor een tijdje, toch na veel spuiten en slikken.

Maar, hoe moet ik in godsnaam vertellen tegen iemand die ik pas heb leren kennen dat ik af en toe met paddenstoelen zit? Echt waar, zo noemde mijn gynaecoloog het ooit zelf. Toast champignon, bah, ik hou er nog niet eens van, laat me maar gewoon een Toast madame zijn.

Elke, 31 jaar

Geschreven door Niki Waegemans