Tepelklemmen kunnen een opwindend gevoel geven. Plaats ze in het begin niet rechtstreeks op de tepels, dat is te pijnlijk.

tepelklemmen

Tepelklemmen voor beginners

Begin met “simpele” klemmen zoals (plastic) wasspelden. Als je gewend bent aan dit gevoel kan je overschakelen op klemmen die speciaal ontworpen zijn voor de tepel.

Kies voor een tepelclip of -zuiger indien je erg gevoelige tepels hebt.

Tepelklemmen voor gevorderden

De meest gebruikte tepelklemmen hebben de vorm van een pincet of krokodillenbek en kunnen met behulp van schroefjes versteld worden.

Sommige klemmen hebben kwastjes, ringen of een ketting: daar kan je mee spelen door er (zachtjes) aan te trekken.

Wil je nog een stap verder gaan, dan kan je kiezen voor vibrerende klemmen of klemmen met gewichtjes.

Waar plaats je tepelklemmen?

Zet ze nooit rechtstreeks op het puntje van de tepels. Het tepelhof of de huid rondom de tepels is een betere keuze. Plaats de klemmen pas als de tepels stijf zijn.

Laat ze niet langer dan een kwartier zitten op dezelfde plek. Als je sekspartner aangeeft dat het te veel pijn doet, verwijder dan meteen de klemmen.

Tepelklemmen: voor wie?

Ze kunnen zowel door mannen als door vrouwen gebruikt worden. Vrouwen hebben grotere en vaak gevoeligere tepels, maar ook voor mannen is dit een erogene zone. Tepelklemmen stimuleren die zone, en geven tegelijk een sensatie van genot en pijn.

Voor veel mensen is het een op zich staande manier om wat extra aan hun seksleven toe te voegen, maar je kan het ook met BDSM-ervaringen combineren.