U bent hier

/
Hoe stimuleer ik de prostaat?
Anale seks
Hoe stimuleer ik de prostaat?
koppel romantisch in bed
Vraag

Dat kan door met een vinger in de anus te glijden en lichtjes naar voor te duwen (richting van de navel). Belangrijk is de sluitspier te ontspannen. Bij anaal neuken zijn condooms en glijmiddel essentieel.

Vlotter met glijmiddel

Een man kan dit zowel bij zichzelf doen of door de partner laten doen. Als je opgewonden bent, is de prostaat sowieso gevoeliger.

De prostaat ligt aan de blaasuitgang, waardoor je hem via de buitenkant van het lichaam niet rechtstreeks kan stimuleren. Je kan de prostaat wel stimuleren door met een vinger in de anus te glijden en lichtjes naar voor te duwen (richting van de navel). Ongeveer 5 centimeter naar binnen voel je een verdikking (ongeveer ter grootte van een walnoot).

Vooraleer je met een vinger in de anus gaat is het belangrijk dat de sluitspier ontspannen is. Als je glijmiddel gebruiken zal het nog vlotter gaan. Lichtjes persen (tegendruk) met de aars maakt dat het binnenglijden van een vinger (of penis) makkelijker verloopt. In eerste instantie kan het voorkomen dat je als man op dat moment het gevoel hebt dat je moet plassen, maar de ervaringen hieromtrent lopen sterk uiteen.

Niet voor iedereen vanzelfsprekend

Anale penetratie (al dan niet met een vinger, dildo of penis) bij de man, is een seksuele handeling die niet voor alle mannen vanzelfsprekend is. Je kan best samen met je partner bekijken of jullie er klaar voor zijn. Sommige mannen vinden het de max en ervaren een heel intens orgasme wanneer hun prostaat anaal gestimuleerd wordt, terwijl andere mannen er helemaal op afknappen. Ze maken zich zorgen om hygiëne of worden belemmerd door gevoelens die met taboe te maken hebben (vb voor heteroseksuele mannen: als ik anale seks leuk vind, dan ben ik misschien wel homo). Praat erover en hou rekening met elkaars grenzen.

Ook de partner kan zich al dan niet prettig voelen bij deze seksuele handelingen. Moest hij/zij het vies vinden om zijn/haar partner met de vinger anaal te penetreren, kan hij/zij eventueel ook gebruik maken van latex handschoenen en voldoende glijmiddel.

Voor anale seks tussen mannen raden we aan om een condoom te gebruiken van prima kwaliteit en voldoende glijmiddel.