Ze toonden een foto en ik dacht direct van: “Amai, zo’n beest”

Jens, 26 jaar - Gemeenschappelijke vrienden zeiden me dat ze iemand kenden die goed bij me zou passen. Ik dacht van alweer iemand die twee homo’s kent en zegt: ‘Die moeten een koppel worden.’ Maar ja, ze toonden me een foto en ik dacht direct van: ‘Amai, zo’n beest!’ Na het vierde glas wijn heb ik hem een berichtje gestuurd en hij antwoordde. We zijn dan eens iets gaan drinken en die avond hebben we dan ook gekust en zijn we blijven afspreken. Ondertussen ben ik nu 2 jaar samen met Dominique. We wonen samen in Antwerpen en alles gaat heel goed.

Dit is de jongen die ik graag zie. Hier ga ik voor.

Toen ik voor het eerst werd voorgesteld aan de ouders van Dominique, realiseerde ik me dat onze relatie serieus werd. We leerden elkaar kennen in oktober, en met kerst was ik al bij zijn pa. Maar het is misschien pas echt serieus op het moment dat je echt gaat samenwonen. Dan heb je zo’n moment van fuck… als je dan het huurcontract samen tekent… Maar een relatie is pas echt serieus op het moment dat je denkt: ‘OK, dit is de jongen die ik graag zie, hier ga ik voor, ik maak geen afspraakjes meer met andere jongens.

Portretfoto van Jens
Ik beschouw trouwen als een bevestiging dat je al heel lang samen bent

Ik wil zeker ooit trouwen. Dat staat vast. Ik beschouw trouwen als een bevestiging dat je al heel lang samen bent. Ik zie het niet als een nieuwe start met iemand. Ik zie het eerder als iets voor wanneer je al 10 jaar samen bent. Dan kan ik zeggen: ‘Je bent de man van mijn leven, nu wil ik met je trouwen.’ Dat vind ik mooi.
 

Ik kan me emotioneel niet geven als er geen click is

Ik heb nooit een partner of een avontuur gezocht op een gay site. Ik ben mijn flirts en liefjes altijd in mijn dagelijkse leven tegengekomen. Persoonlijk kan ik me emotioneel niet geven als er geen click is. Iets moet mij triggeren voor ik iemand leuk kan vinden. Dan kan ik pas genieten van seks.

Voor mij is anale seks een emotionele grens

Je moet niet verliefd zijn om met iemand seks te hebben. Ik heb al met een vijftigtal kerels het bed gedeeld. Maar anale seks had ik met slechts enkele mannen. Voor mij is anale seks een emotionele grens. Dat is voor wanneer ik iemand echt heel leuk vind. Voor anale seks moet ik op mijn gemak zijn, moet ik me kunnen ontspannen. En dat heeft te maken met aantrekking, en met romantiek.

Ook al is het de vijftigste man in je leven, het is altijd een nieuw lichaam

Tijdens onze eerste ontmoeting was er geen seks. Wel veel lichamelijke aantrekkingskracht. Enkele dagen nadien gingen we naar een feestje en daar hebben we voor het eerst gekust. Die avond ben ik bij hem blijven slapen. Ook al is het de vijftigste man in je leven, het is altijd een nieuw lichaam. Je hebt toch altijd wel zo een spanning van: Wat gaat hij leuk vinden, hoe gaat hij reageren, hoe is hij geschapen? Allemaal zo van die dingen die je nog niet weet. Dat maakt het altijd een ontdekkingstocht in het begin.

Portretfoto van Jens
Als ik geen zin heb in anale seks, dan zeg ik hem dat gewoon

In een relatie is er een vertrouwensband. Hierdoor kan je open over dingen spreken. Dominique en ik zijn heel to the point met elkaar. Tijdens de seks ben ik niet zo’n grote prater. Maar we kunnen perfect praten over seks. Ik vraag graag wat hij leuk vindt. Als ik geen zin heb in anale seks, dan zeg ik hem dat gewoon.

Dominique en ik zijn nu 2 jaar samen. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel

Dominique en ik zijn nu 2 jaar samen. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken. We babbelen daar eigenlijk niet meer over. Voor mij is veilig vrijen nog steeds vrijen met condoom, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren. Ik vind het ook gewoon netter.

Als ik mij niet safe en proper voel, dan ben ik niet op mijn gemak

Stel dat m’n vriend Dominique zou zeggen dat hij het liever zonder condoom wil. Dan zou ik sowieso zeggen van ‘OK schatje, dan voel ik mij niet zo safe en proper, en als ik mij niet safe en proper voel, dan ben ik niet op mijn gemak. En als ik niet op mijn gemak ben, dan ben ik niet ontspannen en dan heb ik geen zin in seks.’ Het is niet zo dat een condoom voor mij een voorwaarde is om seks te hebben. Ik heb al seks zonder condoom gehad, in een wulpse bui. Maar ik heb het liever mét.

Voor ons is monogaam zijn niet kussen met iemand anders

Voor mijn vriend en ik was het snel duidelijk dat we een monogame relatie wilden. We hebben daar nooit discussie over gehad. Op relationeel en seksueel vlak denken wij eigenlijk hetzelfde. We hebben nog nooit in een gesprek ontdekt dat we fundamenteel anders denken over onze relatie.

Monogaam zijn wil niet zeggen dat hij niet aan zijn fluit mag trekken als ik niet thuis ben. Of dat hij niet naar porno mag kijken. Of dat hij bij het uitgaan tijdens het dansen niet eens tegen een ander schuurt. Op zich ‘ça va’ allemaal, daar heb ik niet echt een probleem mee. Voor ons is monogaam zijn niet kussen met iemand anders.

Portretfoto van Jens
We studeerden bij elkaar en dan bam bam bam…

In het begin van onze relatie was het 2 tot 3 keer per dag. We waren studenten en zaten de hele tijd bij elkaar en dan bam bam bam… Nee, we doen het geen 3 keer per dag meer. Het is nog altijd meer dan voldoende hoor. Minder dan dagelijks en meer dan wekelijks. Het hangt ervan af hoe druk we het hebben.