Ervaringen van homomannen

Ik voel me goed bij condooms. Maar die extra bescherming van PrEP spreekt me nu wel aan.
Ik werk als politie-inspecteur op de verkeersdienst. Homoseksualiteit bij de politie bespreekbaar maken is belangrijk. Ik had vroeger geen rolmodel. Nu wil ik iets terugdoen voor de homogemeenschap.
In mijn ogen is PrEP een mirakelmiddel dat me beschermt. Niet enkel tegen hiv. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks.
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom.
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvrienden neuk ik met condoom.
Iets dat je blij maakt vanbinnen, weerspiegelt aan de buitenkant. Je bent een ander mens naar de rest van de wereld toe.
Marc en Enrico kiezen samen voor een gesloten relatie. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks. Alles is bespreekbaar.
Bert en Dilenko hebben een open relatie met duidelijke afspraken: Samen gelukkig zijn is belangrijk. Soms zijn we als water en vuur, maar eigenlijk hebben wij heel weinig ruzie.
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms
Vroeger was een relatie huisje, tuintje, boompje. Nu ben ik vrij experimenteel en denk veel na over keuzes: wat wil ik zelf?
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief en we vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Dat is voor ons de normaalste zaak.
Nu vind ik het gemakkelijk om te praten over seks: wat ik leuk vind en wat niet. Of als ik samen iets nieuws wil proberen. Maar dat was niet altijd het geval.
Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten.
Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een open relatie. Ik neem af en toe deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en heb vijf seksbuddy's.
Ik heb veel steun aan mijn familie en vrienden. Zij zijn soms bezorgd dat ik zo open praat over hiv.

Met de steun in Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

logo Vlaamse Gemeenschapscommissie