Spuitend klaarkomen, squirting of spuiten is het fenomeen waarbij een vrouw vocht verliest wanneer ze klaarkomt. Een spuitorgasme komt maar bij een minderheid van de vrouwen voor, voornamelijk wanneer de G-spot gestimuleerd wordt.

Hoe kan je een vrouw doen squirten?

Sommige vrouwen verliezen veel vocht bij het klaarkomen. Vrouwelijke ejaculatie kan optreden wanneer de G-plek met behoorlijk snelle op- en neergaande bewegingen wordt gestimuleerd. Niet alle vrouwen vinden G-plekstimulatie fijn of zijn er gevoelig voor.

Waar vind je de G-plek?

g-plek

De Gspot bevindt zich ongeveer 3 tot 5 centimeter boven de ingang van de vagina.

Breng 1 of 2 vingers in de vagina, met de handpalm naar de buik gericht. Je maakt dan het 'kom eens hier-gebaar'.

De plek die je dan bovenaan met je vingertoppen raakt, voelt wat sponsachtig of geribbeld aan. 

G-plek stimuleren: op welke manier?

Voor vrouwen is het niet zo eenvoudig om zelf de G-spot te prikkelen. Ze geraken er met hun eigen vingers niet steeds goed bij.

  • Met een dildo of aangepaste vibrator lukt het meestal wel. Vooral de gebogen exemplaren of degenen met een stevige kop kunnen er goed bij.
  • De vrouw kan door haar partner gevingerd worden.
  • Ook via geslachtsgemeenschap kan de G-spot gestimuleerd worden.

Hoe beginnen met G-plekstimulatie

Start niet als eerste met G-spotstimulatie: belangrijk is immers dat de vrouw al behoorlijk opgewonden is. Haar vaginawand is dan ook opgezwollen.

Wordt de G-spot even aangeraakt, dan kan de vrouw het gevoel krijgen dat ze moet plassen. Als de aanraking een paar seconden blijft duren, dan verandert dat doorgaans in een fijn gevoel.

Standjes voor stimulatie van de G-plek

Om de G-plek te stimuleren tijdens vaginale seks, moet de penis (of dildo) de voorwand van de vagina raken (aan de kant van de buik). Goede standjes zijn:

Hoe voelt een spuitorgasme?

De meeste vrouwen spreken van een gevoel van persdrang tijdens aanraking van de G-spot. Het orgasme wordt diep in het lichaam gevoeld, en er treedt een balloneffect op in het uiteinde van de vagina.

Het vocht dat is vrijgekomen maakt bij het stimuleren met de vingers een klotsend geluid. In tegenstelling tot wat porno suggereert, vloeit het vocht er vaker uit dan dat het wegspuit. Vrouwen gaan dus meestal niet 'spuiten als een fontein' zoals soms wordt gedacht.

Kunnen alle vrouwen squirten?

De meeste vrouwen verliezen nooit, of maar af en toe veel vocht bij het klaarkomen. Een beperkt aantal vrouwen ervaart een orgasme enkel of vooral via stimulatie van de G-spot. Voor de meerderheid van de vrouwen blijft stimulatie van het clitorisorgaan aan de voorzijde het voornaamste om klaar te komen.

In elk geval is het niet zo dat squirten een bewijs is van meer dan gemiddelde opwinding. Sommige vrouwen genieten er erg van, anderen ervaren geen speciale gevoeligheid in die zone.

Voel je alvast niet verplicht om ernaar op zoek te gaan. Zet als partner een vrouw ook niet onder druk om ermee door te gaan als ze dit niet wil of er niets aan vindt.

Hoe ziet squirtvocht eruit?

Het ejaculaat ziet eruit als aangelengde magere melk en smaakt eerder zoet. Hoewel het volume ervan tijdens een orgasme groot kan lijken, gaat het eigenlijk maar om een theelepeltje (5 milliliter).

Bij analyse van dit vocht in een laboratorium, ziet men dat dit bestaat uit verschillende vloeistoffen:

Prostaatvocht

Dit vocht is afkomstig uit de klieren van Skene (rond de opening van de plasbuis) en bevat het zogenaamde PSA (prostaat specifieke antigeen). Prostaatvocht is een dikke, melkachtige vloeistof. Het lijkt wat op het vocht dat vrijkomt bij een mannelijke zaadlozing. 

Vaginaal opwindingsvocht

Het bijna doorzichtige vaginale vocht wordt niet afgescheiden door klieren, maar sijpelt in het vaginale kanaal vanuit de bloedvaten van de vaginale wand. Het begint als kleine druppels. Uiteindelijk vloeien die samen tot de hele binnenkant van de vagina bevochtigd is.

Verdunde urine

Uit onderzoek is gebleken dat grotere hoeveelheden squirtvocht soms ook urine bevatten, weliswaar in sterk verdunde vorm. Het squirtvocht heeft echter doorgaans niet de kleur, geur of smaak van urine.

Baarmoederhalsslijm

De kleur en textuur van het cervixslijm verschilt naargelang de periode in de menstruatiecyclus. Het is soms erg plakkerig of crème-achtig, dan weer eerder waterig of wit.

Is squirten hetzelfde als urineren?

Urine die ten gevolge van seksuele opwinding vrijkomt, is in sterke mate verdund. Ten tweede is het vrouwelijk ejaculaat samengesteld uit verschillende stoffen. Daardoor lijkt het squirtvocht niet op urine.

Het heeft ook niet de kenmerkende geur of kleur van urine. Andere vloeistoffen in dit vocht beïnvloeden de geur immers. Bovendien is urine die tijdens seks wordt geproduceerd veel wateriger dan anders.