Na twee jaar samen besloten we om enkel nog de pil te gebruiken als anticonceptiemiddel. Maar hoe zit dat met soa’s?

Lore en ik kunnen echt goed praten. Twee jaar geleden zei ze dan ook heel duidelijk dat ze vrijen zonder condoom niet zag zitten, terwijl ze ook de pil gebruikt. Ondertussen gaat alles goed tussen ons en studeren we volgend jaar af. Lore neemt nog steeds de pil en zei even geleden dat ze ‘Double Dutch’ nu niet echt meer nodig vindt. Genoeg vrienden hebben mij al zot verklaard dat we nog altijd een condoom gebruiken, maar ik voelde me daar eigenlijk wel goed bij.

Ik ben Lore's tweede serieuze relatie, zij mijn eerste. Ik weet wie haar ex-vriendje is en zij weet waar ik heb uitgehangen. We vertrouwen elkaar, maar ik vind het toch bizar om zomaar zonder condoom seks te hebben zonder je te laten testen op soa’s. Uiteindelijk weet je toch nooit ? Als het onderwerp nog eens ter sprake komt, vraag ik haar sowieso of we ons niet eerst kunnen laten testen. Ik vraag me af hoe ze daarop gaat reageren. Wie weet wilt ze dat zelf ook, maar evengoed denkt ze dat ik haar niet vertrouw. In elk geval zou ik zelf even raar opkijken als ze zoiets aan mij zou vragen.

Eigenlijk heb ik totaal geen idee of het altijd nodig is om je te laten testen op soa’s voor je zonder condoom naar bed gaat. Niemand van mijn vrienden heeft daar ooit iets over gezegd. Of zouden ze dat misschien gewoon niet aan de grote klok hangen?

Jonas, 22 jaar

Geschreven door Liza Noë