Omdat je een orgasme niet kunt programmeren, bestaan er geen kant-en-klare voorschriften om tot een gelijktijdig orgasme te komen. 

Een gelijktijdig orgasme als romantisch ideaal

Een stereo-orgasme wordt vaak gesuggereerd in romantische films. Het heeft echter meer met techniek en communicatie dan met liefde of romantiek te maken. Samen op hetzelfde moment klaarkomen is mogelijk en het vormt ook een interessante ervaring, maar het is zeker niet evident. 

Genieten zonder gelijktijdig orgasme

Staar je echter niet blind op een simultaan orgasme, er zijn nog zoveel andere dingen waardoor jullie samen kunnen genieten van seks. Stel het gelijktijdig klaarkomen zeker niet als doel op zich, dit zou de vrijpartij en de pret kunnen bederven. Geniet gewoon van elkaar. Een vrijpartij hoeft ook niet altijd te leiden tot een orgasme. Is het wel zo en/of bij jullie beiden samen, dan is dit mooi meegenomen.

Tips voor een gelijktijdig orgasme

Voor een gezamenlijk orgasme moet je je eigen lichaam en dat van je partner goed kennen en moeten jullie goed op elkaar ingespeeld zijn. Aangezien een man over het algemeen sneller klaarkomt dan een vrouw is het best dat hij haar stimuleert tot zij erg opgewonden is. De vrouw geeft dan best aan of zegt ronduit wanneer ze voelt dat ze bijna gaat klaarkomen. Als man kan je dan ook weer beginnen toegeven aan je opwinding. Maar, voor beiden moet er voldoende stimulatie zijn. Dan bestaat de kans dat jullie samen klaarkomen. 

Tegelijkertijd een eigen orgasme tegenhouden en je lief helpen een orgasme te bereiken, vraagt natuurlijk heel wat beheersing van je lichaam én kennis van het lichaam van de ander. Die beheersing lukt niet bij iedereen (en zeker niet elke keer) en gebeurt zeker niet van vandaag op morgen.