Als je seks hebt, moet je een condoom gebruiken. Maar doet iedereen dat echt altijd? Pol en ik hadden een aparte discussie overlaatst. 

We waren aan het praten over hoe mannen en vrouwen anders naar seks kijken, en het werd best een leerrijk gesprek. Toen het over condoomgebruik ging, hadden we wel even een meningsverschil. Ik ging er van uit dat jongens zelden uit zichzelf een condoom zouden omdoen om gepijpt te worden. Uit mijn ervaring bleek dat toch zo. Maar daarop reageerde Pol nogal fel. Hij kende geen enkele gast die het condoom achterwege zou laten bij een pijpbeurt. Mijn eerste gedachte was één van ongeloof, en ik begon er zelfs mee te lachen. Wie doet dat nu écht, vroeg ik hem.

Door zijn reactie begon ik uiteindelijk toch aan mezelf te twijfelen. Ik had één keer gepijpt met condoom, maar dat smaakte zo vies en ging zo lastig, dat we het toch maar snel terug zonder deden. Sindsdien heb ik het condoom altijd achterwege gelaten, en nu drong het pas door dat dat inderdaad ontzettend dom was van mij. Oraal is toch ook seks, dus hoe rechtvaardig ik het standaard weglaten van dat oh-zo-belangrijke condoompje?

Lize, 21 jaar

Geschreven door Anoukh van de Wiel