Seks moet leuk en spontaan zijn. Maar wat als je doodsangsten uitstaat omwille van iets dat onvermijdelijk gepaard gaat met seks?

De eerste keer dat ik seks had, was onze timing niet perfect. Ik was al sinds mijn 12de aan de pil, en omdat het allebei onze eerste keer was hadden we geen condoom gebruikt. Toen hij even terugtrok, kwam hij klaar. Ik weet niet exact waarom, maar ik panikeerde een beetje. Ik had nog nooit sperma gezien, en iets er aan maakte me toen angstig. Nu zijn we wel vast samen, maar het duurde heel lang voor ik me erover kon zetten. Het ergste was het moment dat het uit me liep wanneer ik recht zat. Dat voelde voor mij zo beschamend...

Na een jaar samen te zijn, vroeg Sam dan toch eindelijk of ik hem een keertje wilde pijpen. Op dat moment was ik nog steeds bang. Wat moest ik doen als ik weer schrok? Zou ik kunnen stikken? (Op dat punt had ik al wat porno gezien, en de dingen die zij deden leken me echt niet normaal!) Uiteindelijk hebben we het eens voorzichtig geprobeerd. In het begin voelde het enkel vreemd, en ik wist niet of ik het wel 'juist' deed. Maar oefening baart kunst, en na een tijdje had ik mijn angsten overwonnen! Hij waarschuwt me ook nog steeds net voor hij klaarkomt en dat helpt. Toen ik het Sam achteraf vertelde, zei hij dat hij zelf panisch was toen hij me voor het eerste befte. Nu begrijp ik dat het niet allemaal vanzelf moet gaan, samen leren is ook leuk.

Roos, 22 jaar

Geschreven door Anoukh van de Wiel