Een eerste keer hoort voor velen romantisch te zijn, maar wat als dat mislukt en je direct met nare gevolgen kampt?

Als studenten hebben we soms schandalig veel tijd om de bloemetjes buiten te zetten. Daar horen (‘je bent maar één keer student’) soms liters alcohol bij. Als we uitgaan vinden we het altijd hilarisch om elkaars wingman te spelen. Omdat Tommy nog een maagd was, besloten we in een dronken bui allemaal ons best te doen hem aan een knappe date te koppelen. Dat kon niet moeilijk zijn: de jongen is groot, sportief, hij heeft een mooie lach, ondeugend twinkelende ogen, bulkt (soms iets te veel) van zelfvertrouwen en trekt verbaal makkelijk zijn slag.

Dus in het tweede café waar we belandden, na al serieus wat sterke drank te hebben gedronken bij vrienden op kot, had ik prijs: een date voor Tommy. En niet zomaar eentje: ze was al 24, bijna afgestudeerd, een schoon snoetje, lachte veel en had hopelijk al wat ervaring om aan de benjamin van de groep door te geven… Ik gebruikte het ‘heb-je-Tommy-al-ontmoet-trucje’, dat iedereen wel kent van de serie How I met your mother en even later waren  de twee in diepzinnige dronkemanstaal met elkaar aan het communiceren. Die conversatie zou al snel een stuk intiemer worden tot er een moment kwam dat ze leken te vergeten waar ze waren en elkaar net niet aan het uitkleden waren op de dansvloer. Zij, ik zal haar voor het comfort Wendy noemen, kronkelde met haar handen onder Tommy’s t-shirt en toen ik even later terugkeek zat ze zijn achterwerk al te masseren. Grinnikend begonnen we ons bijna zorgen te maken dat wulpse Wendy onze vriend misschien iets te bruusk in het seksleven zou inleiden. Niet veel later vertrokken de twee, elkaar in evenwicht houdend, richting Tommy’s kot. Pas de volgende middag kon hij ons vertellen hoe het was afgelopen en dat was niet bepaald de ‘happy ending’ waaraan we ons verwacht hadden.

Zonder iets te laten weten was Wendy, nog voor hij wakker was, vertrokken. Ze had niet eens een briefje of een gsm-nummer laten rondslingeren en Tommy was te dronken geweest om haar naam te herinneren. Wat hij wel wist was dat ze seks hadden gehad, maar niet lang. Tot daar het studentikoze, komische gedeelte. Onrustwekkender was dat Tommy geen condooms had en zich niet kon herinneren of zij er een bij had… Op de koop toe stamelde hij ons toe dat hij al de hele ochtend een pijnlijke piemel had, zeker nadat hij geplast had, wat vreselijk pikte. Enkele weken later wist hij ook wat de oorzaak ervan was: chlamydia. Arme Tommy, wat een rotte eerste keer en dan nog die pijnlijke gevolgen.

Gabriël, 21 jaar

Geschreven door Stijn Michiels