Aan het einde van de zomer ging ik samen met mijn vriendinnen Lise en Emma een weekendje naar het heerlijke Lissabon.

De Portugese hoofdstad stal onze harten met haar heuvels, gezellig kronkelende straten, het mooie uitzicht over de Taag en historische wijken als Alfama. En voor 3 vrijgezellen was toch ook het stomende nachtleven niet te versmaden. We leerden enkele buitenlanders kennen in onze hostel. Onder hen was er een wel heel aantrekkelijke Colombiaan, Jorge.

Hoe cliché het ook mag klinken, Jorge had mij al vrij snel rond zijn vinger gedraaid. Ook Emma was behoorlijk duidelijk steeds in zijn buurt aan het ronddartelen. Eerst dronken we wat met de hele groep in het hostel en dan volgde de onvermijdelijke kroegentocht. Emma en ik streden om Jorge’s hart (en vooral zijn lijf) in de Portugese bars. Maar Jorge begon met mij te dansen en daarna liet hij me niet meer los. We glipten weg en nog geen 10 meter buiten het café begonnen we – beiden beschonken – heel innig te kussen. We kregen er nog meer zin van en besloten naar de hostel terug te keren voor de rest er was… Op weg naar daar wilden we condooms kopen, maar nergens kwamen we nog een nachtwinkel tegen. Jorge verzekerde me dat hij clean was en ik kon me eigenlijk nog maar moeilijk inhouden, dus waagden we het er op in de douches van het hostel.

De dagen erna was ik waarschijnlijk de slechtste vriendin die Emma en Lise zich konden inbeelden want plots was de citytrip onder vrijgezelle vriendinnen een romantisch weekendje tussen Jorge en mij geworden. Toen ik aan Lise vertelde dat we hadden gevreeën zonder condoom, verklaarde ze me voor gek. Ik besefte dat ze eigenlijk gelijk had en eens terug thuis heb ik na 6 weken een bloedtest laten afnemen. Ik moest nog enkele dagen wachten op het resultaat, tot mijn huisdokter belde met de boodschap dat ik geen enkele soa had opgelopen. Natuurlijk had ik mijzelf ondertussen al lang bezworen om nooit meer zonder rubbertje te vrijen…

Naomi, 21 jaar

Geschreven door Stijn Michiels