Als je denkt dat je lief niet steeds klaarkomt, start je best een gesprek over wat de ander fijn vindt bij seks, en over wat er nog beter kan. Misschien vinden jullie het niet gemakkelijk om hier over te praten. Doe het toch, het zal je seksleven verbeteren.  

Orgasme faken

In films worden orgasmes altijd op dezelfde manier voorgesteld: er wordt zeer luid gekreund en het gaat snel naar een hoogtepunt. In de realiteit wordt er niet altijd zo veel lawaai gemaakt en duurt het even vooraleer je tot een orgasme komt. Zeker als vrouw heb je voldoende voorspel nodig om klaar te komen. Daarbij heeft de clitoris aandacht nodig. Dus, heb je enkel seks met penetratie gehad, zonder enig voorspel, kreunde de ander heel luid en overdreven en kwamen jullie zogezegd samen klaar, dan is de kans bestaande dat het fake was. 

Mannen versus vrouwen

Mannen kunnen niet makkelijk faken, omdat ze ejaculeren als ze klaarkomen. Voel je nadien geen sperma in je vagina (vaak loopt het eruit als je rechtstaat), dan is je mannelijke partner waarschijnlijk niet klaargekomen. Aangezien (de meeste) vrouwen geen ejaculatie hebben, is het voor hen makkelijker om te faken. Vrouwen komen moeilijker tot een orgasme dan mannen, waardoor ze vaker in de verleiding komen om te doen alsof.

Vragen

Wil je het zeker weten, is het beste om het te vragen aan de ander. Je kan ook vragen wat goed voelde en wat minder. Waarom twijfel je dat je lief is klaargekomen?  Wil je op basis van dit antwoord te weten komen of je het wel goed hebt gedaan? Vaak ontstaat de twijfel omdat je elkaar nog niet dadelijk kunt lezen; je kan nog niet zien wat de ander leuk vindt en wat niet, hetgeen je onzeker maakt. 

Klaarkomen

Om tot een orgasme te komen, heb je de juiste aanrakingen nodig op de juiste plaats. De meeste vrouwen komen klaar als hun clitoris wordt gestimuleerd. Ben je zelf niet tevreden, is het misschien een idee om op zoek te gaan naar wat je opwindt. Kunnen jullie elkaar tips geven of helpen om op de juiste plaats op een goed tempo elkaar aan te raken?
Check af bij de ander of deze wat meer instructies kan gebruiken tijdens seks. Dit kan door het gewoon te zeggen, maar je kan ook je hand op de juiste plaats leggen of een teken afspreken (ja-knikken, handgebaren, of een korte "Ok daar? Ja, ok").