Iedereen twijfelt wel eens aan zijn relatie. Twijfels zijn normaal. Er is geen formule om uit te maken of je twijfels belangrijk genoeg zijn om de relatie te beëindigen. 

Vragen

In de eerste plaats zal je moeten vertrouwen op je gevoel. Voel je je gelukkig met je lief zoals de relatie nu gaat? Als het blijft zoals nu, is dat dan ok? Is er een dip door tijdelijke omstandigheden? Of gaat het om belangrijke, onveranderlijke oorzaken? Zit jullie relatie over het algemeen goed? Of vang je veel tekens op van een relatie die slecht gaat?

Oplossingen

Merk je door deze vragen op dat je iets belangrijks mist in je relatie, negeer dat dan niet te lang. Uiteindelijk leidt een dergelijk gemis meestal tot problemen. Praat over wat je mist en kijk met je lief wat er aan te doen valt. Geef op concrete wijze aan wat je anders wilt en hoe je dat graag zou zien. Zoek daarin samen naar oplossingen. Blijf communiceren, ook als het minder gaat. Het vraagt inspanningen om een relatie te doen slagen: hierin zijn 7 factoren essentieel. Concentreer je hierop. Is er op termijn geen verbetering te merken, dan kan je overwegen of het niet beter is om uiteen te gaan. Als de dieptepunten in je relatie aanhouden en je je hierdoor meestal ongelukkig voelt, is het misschien beter om terug single te zijn.