Ken je Barney Stinson en zijn Bro-Code? Ik heb die gebroken…Ik ken Stijn nog geen drie maanden, denk ik. 

Op een feestje zijn we beginnen praten en het klikte meteen. Aan ons allebei is een hoek af en we houden wel van een pintje (of drie)! Sindsdien lopen we samen de studentenfeestjes af en hebben we serieus wat lol samen. Soms weet je gewoon of iemand een vriend voor het leven gaat zijn.          

Overlaatst zaten we op het kotfeestje van een paar vrienden en verdween ik even met Deborah, die ik al een tijdje op het oog had. We hebben gekust en zouden die week eens afspreken onder ons twee. De volgende dag whatsappte ik met Stijn, zodat ik alles kon vertellen. Hij was duidelijk niet in zijn normale doen. Toen ik vroeg wat er scheelde, zei hij dat hij zijn ex nog miste. Ex-lieven waren een onderwerp waar we het tot dan toe nog niet echt over hadden gehad, onze babbels waren nogal oppervlakkig. Bleek dat zijn ex Deborah was…

Ik kon niet zwijgen en heb hem meteen verteld wat er tussen ons gebeurd is. Hij was even stil, en ik wist dat hij erg geschokt was. Uiteindelijk zei hij dat hij heel blij was dat IK het hem verteld had, en dat hij het niet van iemand anders moest horen. Ik verzekerde hem dat ik meteen alles zou stilleggen met Deborah, want dat het mij onze vriendschap niet waard was. Hij vroeg om voor een tijdje afstand te nemen van Deborah, zodat hij wat meer tijd kreeg om alles te verwerken. Dat was geen probleem, want ondertussen vond ik haar niet meer zo aantrekkelijk: ik vond het niet oké van haar dat zij iets met mij probeerde, terwijl ze goed wist dat Stijn en ik maten waren. 

Vorige maand heeft Stijn iemand leren kennen, en het gaat heel goed tussen hen. Ondertussen schuimen we met drie de feestjes af. Ik ben heel blij dat Stijn en ik nog steeds goede vrienden zijn, er zijn vriendschappen om veel idiotere redenen verwoest. En Deborah? Die heeft ondertussen een andere vriend, maar dat maakt ons niets uit.

Tuur, 21 jaar

Geschreven door Geertje De Backer