Een kwaliteitsvolle relatie houdt ook een goede lichamelijke omgang in. Niet alleen in seksuele zin, maar ook gewoon lichamelijk dicht bij elkaar zijn, affectie tonen en tederheid.

Tederheid

Hoe langer een koppel samen is, hoe meer tederheid aan belang wint. Een kus geven, handen vasthouden, knuffelen, een duwtje geven, tegen elkaar aanliggen, strelen of masseren, eens door het haar kriebelen: al die vormen van aangenaam lichamelijk contact horen bij een intieme relatie.

Seks

Seksuele tevredenheid maakt hier ook deel van uit. Kan je met je partner praten over gedachten en wensen op seksueel vlak en zijn jullie daarover tevreden? Voel je je tot je partner aangetrokken? Raak je hem of haar graag aan? In een langdurige relatie wordt de seksfrequentie minder, maar als het goed zit geniet een koppel meer van de seks, juist op grond van de gegroeide intimiteit en vertrouwen.

Versterkt

Lichamelijk contact heeft enkele positieve kanten: het brengt je dichter bij de ander en houdt het gevoel van liefde levend. Ieder aangenaam lichaamscontact versterkt de band tussen partners en geeft een prettig gevoel. Het is dus belangrijk om in een relatie, zeker als die al wat langer duurt, aandacht te blijven besteden aan de lichamelijke kant.