Stel jezelf de vraag waarom je het gevoel krijgt dat er sleur in de relatie zit. Wat zijn jouw verwachtingen? Waardoor loopt het mis?

Nieuwe initiatieven

Stel jezelf ook de vraag of je al signalen hebt gegeven over de verwachtingen die je hebt. Als de seks te saai wordt, kan je misschien eens zelf initiatief nemen om iets nieuws te proberen. Of je kan voorstellen om samen op stap te gaan als jullie te vaak thuis zitten.

Spanning

Spanning is een belangrijke factor om een relatie bevredigend en boeiend te houden. Een vast patroon kan als 'sleur' aanvoelen. Daardoor lijkt het doorbreken hiervan spannend en leuk. Het doorbreken van sleur hoeft echter zeker niet te betekenen dat je hiervoor een einde moet maken aan je relatie en de spanning buitenaf moet gaan zoeken.

Weten wat je wil

Als je partner weet dat je andere dingen wilt, dan kunnen jullie samen creatief aan de slag om oplossingen uit te denken. Hierdoor kan de relatie juist hechter en spannender worden. Als het gevoel blijft en je werkelijk uitgekeken bent op elkaar, dan is het misschien nodig om (tijdelijk) uit elkaar te gaan en op zoek te gaan naar wat je werkelijk wilt.